Zo af en toe fiets ik graag een rondje door de Onlanden, een waterbergingsgebied ten zuiden van Hoogkerk. De ruimtelijkheid van het gebied spreekt me erg aan. Jammer dat je af en toe de hoogspanningslijn die door het gebied loopt terug vindt op je foto’s. Maar als je een beetje je best probeert te doen is die hoogspanningslijn goed te vermijden. Afgelopen zaterdagavond was het mooi rustig en vooral zonnig weer. Ik hoopte van te voren al een paar mooie foto’s te kunnen maken. ‘k Heb uiteindelijk een heerlijk rondje gefietst, en inderdaad… Het was wat mij betreft al te lang geleden dat ik een dergelijk rondje fietste…

Jakobskruiskruid is een plant waarover de meningen verdeeld zijn, maar vanuit het perspectief van insecten is deze plant een essentieel onderdeel van onze flora. Aan de andere kant kan Jakobskruiskruid een serieus probleem voor boeren en paardenhouders zijn.

Onderweg komt u langs het Oerwold-monument. Tienduizend jaar geleden kwam er een einde aan de laatste ijstijd. Op de plek waar nu de Hooiweg ligt ontstond een groot bos, het zogenaamde ‘oerwold’ van Roderwolde. Het oerbos verdween door het warmer wordende klimaat.

Brug over het Peizerdiep

Op weg naar het Stadspark in Groningen
Vanaf het eerste bruggetje in het Stadspark. Bijna weer thuis…
Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.