Tussen ons huis en het huis van onze buren zit een strookje tuin van circa 2 meter breed en ongeveer 7 meter lang. Er staat onder andere een krulhazelaar, een laurierstruik en een laurierboompje. Deze drie wat forsere planten zorgen voor schaduw. Er heeft ook meerdere tientallen jaren een mooi grote berk gestaan, maar die is een aantal jaren geleden omgehaald (zoals dat zo mooi in de kapvergunning omschreven werd). In het voorjaar bloeien een groot aantal paarse krokussen er kort maar hevig. Tegen de tijd dat de krokussen er de brui aan lijken te geven komen de scilla’s in grote getale boven.

Scilla’s (ook wel: sterhyacint) zijn uitstekende verwilderaars. Ze kunnen toegepast worden in een stinzenwei, of gecombineerd worden met allerlei vaste planten in de border. De verschillende tinten blauw maken vrolijk in het voorjaar! Scilla’s groeien al eeuwen in onze tuinen en doen alsof ze er thuishoren. Ze komen echter uit Zuid-Europa, Azië of Afrika.

We begonnen met een relatief klein aantal, maar we merken dat het er steeds meer worden. Overwegend zijn ze blauw, maar roze en witte scilla’s hebben zich ondertussen ook in ons tuintje gevestigd. Dat is helemaal niet erg, want een bloeiende scilla is een prachtige plant en een heleboel bloeiende scilla’s in verschillende kleuren bij elkaar is natuurlijk nog veel mooier. Gisteravond was ik een klein klusje in onze voortuin aan het doen. Het avondzonnetje zette ons bloeiende scilla’s in een mooi licht. Ik kon het weer eens niet laten om er een paar foto’s van te maken…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.