Al zo lang ik ze ken doen A.G. & Kate kerstconcerten tegen de tijd dat het kerst wordt. Sowieso in hun eigen ‘Grand Ole Opry’ in Rijen, maar zeker in de tachtiger van de vorige eeuw (mooi om dat zo op te schrijven) ook bij Joke & Rienk Janssen thuis in de woonkamer. In 1981 was dat anders. Om de één of andere reden was ‘The Home of Strictly Country’ niet beschikbaar, of er was iets anders aan de hand.

Er werd uitgeweken naar een kerk in Vlagtwedde, want het dorpje Harpel ligt immers niet zo gek ver van Vlagtwedde. Of het de Hervormde of de Gereformeerde kerk was weet ik niet meer. Ik weet nog wel dat Rienk het optreden georganiseerd had; waarschijnlijk was het dan de Gerformeerde kerk… Er waren niet zo gek veel mensen aanwezig in de kerk. Dat weerhield A.G. & Kate er echter niet van om een mooi kerstprogramma neer te zetten. Ze hebben altijd – zo lang als ik ze ken(de) – het principe gehad dat, indien er mensen gekomen zijn om naar je te luisteren, die mensen ook zullen krijgen waar ze voor gekomen zijn.

Zakelijk misschien niet altijd het verstandigste standpunt, maar het was wel duidelijk voor het publiek dat er wél was. Ik heb dat altijd een sterk standpunt gevonden, zo ook deze keer. Het was een mooi optreden, zonder meer… Wellicht zouden er meer mensen op af zijn gekomen als het optreden inderdaad in ‘The Home of Strictly Country’ was geweest, maar dat zullen we helaas niet weten…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.