Toen ik in Stadskanaal nog op de MAVO zat en vervolgens op de HAVO hadden we een vriendengroepje waarvan ik de enige was die totaal geen gevoel voor muziek maken had (en nu nog steeds niet). Ik herinner me dat Remco Broesder, Thom Gunther en Rindert Venema natuurlijk een veel verder ontwikkeld gevoel voor muziek hadden. Op een goed moment werd er een groepje gevormd en één van de mannen bedacht dat ‘Moore’ een goede naam zou zijn… Een van de teksten die ze zongen staat mij nog steeds duidelijk voor de geest. Ik heb ‘m er maar bij geplakt in de versie van Henk Scholte, Bert Ridderbos en Linde Nijland. Ik denk dat de schoolvrienden deze dag aan het repeteren waren, maar waar ik deze foto’s gemaakt heb; ik zou het niet meer weten…

Knoalster lorelei

Ik wait nait, wat zel ’t toch beduden,
Dat ik zo miesderig bin;
n Vertelster uut olle tieden,
Dat gaait mie moar nait uut de zin.
’t Is kôld over ’t daip en ’t wordt duuster,
’t Is ales in rust, groot en klaain,
De leunen van de badde is dudelk
In t heldere woater te zain.

Het oaregste schipperswichie
Van zo’n achttien of negentien joar,
Dat staait in heur onderliefie,
Zai kamt heur stroblonde hoar;
Zai kamt het in laange strengen,
En zingt zaacht een deuntje derbie,
Zai zingt van de laifde en van schaaiden…
De snikke vuier net heur veurbie.

De snikjong achter aan ’t rouer,
Dij röpt ‘Goienoavendsoam!’
Hai zogt gain liene en gain badde,
Hai kikt moar noar t wicht op de proam.
Ze zeggen: hai is mit zien hazzens
Liek tegen de badde aan goan,
En dat haar mit heur zingen
Dat schipperswichie doan.

Tekst: Geert Teis Pzn.

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.