Moore; waarschijnlijk een repetitie in Stadskanaal (1979)

Toen ik nog op de MAVO zat en vervolgens op de HAVO hadden we een vriendengroepje waarvan ik de enige was die totaal geen gevoel voor muziek maken had (en nu nog steeds niet). Ik herinner me Remco Broesder, Thom Gunther en Rindert Venema natuurlijk.

Een van de teksten die ze zongen staat mij nog steeds duidelijk voor de geest. Ik heb ‘m er maar bij geplakt in de versie van Henk Scholte, Bert Ridderbos en Linde Nijland.

Ik denk dat de schoolvrienden deze dag aan het repeteren waren, maar waar ik deze foto’s gemaakt heb; ik zou het niet meer weten…

Knoalster lorelei

Ik wait nait, wat zel ’t toch beduden,
Dat ik zo miesderig bin;
n Vertelster uut olle tieden,
Dat gaait mie moar nait uut de zin.
’t Is kôld over ’t daip en ’t wordt duuster,
’t Is ales in rust, groot en klaain,
De leunen van de badde is dudelk
In t heldere woater te zain.

Het oaregste schipperswichie
Van zo’n achttien of negentien joar,
Dat staait in heur onderliefie,
Zai kamt heur stroblonde hoar;
Zai kamt het in laange strengen,
En zingt zaacht een deuntje derbie,
Zai zingt van de laifde en van schaaiden…
De snikke vuier net heur veurbie.

De snikjong achter aan ’t rouer,
Dij röpt ‘Goienoavendsoam!’
Hai zogt gain liene en gain badde,
Hai kikt moar noar t wicht op de proam.
Ze zeggen: hai is mit zien hazzens
Liek tegen de badde aan goan,
En dat haar mit heur zingen
Dat schipperswichie doan.

Tekst: Geert Teis Pzn.

Delen:

Comments

comments

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

One Comment

  1. Rindert Reply

    Tja, zie ik mezelf weer terug… Ben wat ouder en grijzer.. Op 14 juni jl. nog vergaderd met Remco over een op te richten juniorcollege…

Geef een reactie