Patsy Montana in ‘The Grand Ole Opry’, Rijen (1980)

Op het Nederlandse platenlabel Munich verscheen in 1980 de LP ‘Patsy Montana – A Dutch treat American country style’ (Stoof; MU7458). Het verschijnen van deze LP viel samen met een tournee van circa 30 optredens van Patsy Montana in Nederland. Dat A.G. & Kate zich ingezet hebben voor een en ander blijkt wel uit de mededeling achterop de LP: ‘Special thanks to A.G. & Kate’. Volgens de hoestekst was het de 2e keer dat Patsy Montana in ons land was; eerder was ze in 1978 ook al een keer geweest. Op het moment dat de foto’s van dit optreden gemaakt werden was Patsy bijna 72 jaar oud…

Patsy Montana was de artiestennaam van Ruby Rose Blevins (30 oktober 1908 – 3 mei 1996). Meer informatie over haar is te vinden op https://en.wikipedia.org/wiki/Patsy_Montana en tegenwoordig natuurlijk op YouTube…

Op het podium bij A.G. & Kate thuis in Rijen zagen we een vriendelijke oudere dame, cowboyhoed met een lintje vastgezet onder de kin, een verbazingwekkende jodel en een scala aan oudere countrysongs met de nadruk op ‘het cowboy materiaal’. De combinatie van A.G. & Kate met Patsy Montana (die zelfs opgetreden had in The Grand Ole Opry in Nashville) maakte indruk op alle aanwezigen. Prachtige verhalen over de dingen die ze had beleefd in de loop van haar lange carrière (en ze bleef tot op hoge leeftijd actief) werden afgewisseld met mooie songs. Zelfs als je niet van jodelen hield; bleef er toch voldoende over om een prachtige avond te hebben.

In mijn platenkast vond ik de volgende LP’s:

1980 – MUNICH, Stoof, MU 74587 – A Dutch treat American country style (gesigneerd)

1981 – CATTLE RECORDS, MONO LP 24 – The very early Patsy Montana & The Prairie Ramblers

1983 – CATTLE RECORDS, MONO LP 41 – The yodeling cowgirl; Patsy Montana

1985 – OLD HOMESTEAD RECORDS, OHS-90172 – Patsy Montana; Cowboy songs & ballads

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen:

Comments

comments

Harry Vogel

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

5 Comments

 1. AvatarLammert Groenewold (lg22) Reply

  Brings back good memories Harry! Mijn (ex) vrouw en ik hadden toen nog de eer met Bennie & Vally naar zuid Duitsland te toeren. Zal het mijn leven lang niet vergeten… Om verschillende redenen…

  1. Harry VogelHarry Vogel Post author Reply

   Leuk van je te horen Lammert! Ja… Dat soort herinneringen heb ik ook (zonder ex dan). Dat is ook de voornaamste reden om m’n archief stukje bij beetje beschikbaar te maken…

  1. Harry VogelHarry Vogel Post author Reply

   Ach, het inscannen van de negatieven is al gedaan. Het meeste werk is het verzinnen van een verhaaltje bij de foto’s. Dan moet er in het geheugen gegraven worden. En je weet het… het hoofd zit vol herinneringen… Veel graven dus…

Geef een reactie