Op het Nederlandse platenlabel Munich verscheen in 1980 de LP ‘Patsy Montana – A Dutch treat American country style’ (Stoof; MU7458). Het verschijnen van deze LP viel samen met een tournee van circa 30 optredens van Patsy Montana in Nederland. Dat A.G. & Kate zich ingezet hebben voor een en ander blijkt wel uit de mededeling achterop de LP: ‘Special thanks to A.G. & Kate’. Volgens de hoestekst was het de 2e keer dat Patsy Montana in ons land was; eerder was ze in 1978 ook al een keer geweest. Op het moment dat de foto’s van dit optreden gemaakt werden was Patsy bijna 72 jaar oud…

Patsy Montana was de artiestennaam van Ruby Rose Blevins (30 oktober 1908 – 3 mei 1996). Meer informatie over haar is te vinden op https://en.wikipedia.org/wiki/Patsy_Montana en tegenwoordig natuurlijk op YouTube…

Op het podium bij A.G. & Kate thuis in Rijen zagen we een vriendelijke oudere dame, cowboyhoed met een lintje vastgezet onder de kin, een verbazingwekkende jodel en een scala aan oudere countrysongs met de nadruk op ‘het cowboy materiaal’. De combinatie van A.G. & Kate met Patsy Montana (die zelfs opgetreden had in The Grand Ole Opry in Nashville) maakte indruk op alle aanwezigen. Prachtige verhalen over de dingen die ze had beleefd in de loop van haar lange carrière (en ze bleef tot op hoge leeftijd actief) werden afgewisseld met mooie songs. Zelfs als je niet van jodelen hield; bleef er toch voldoende over om een prachtige avond te hebben.

In mijn platenkast vond ik de volgende LP’s:

1980 – MUNICH, Stoof, MU 74587 – A Dutch treat American country style (gesigneerd)

1981 – CATTLE RECORDS, MONO LP 24 – The very early Patsy Montana & The Prairie Ramblers

1983 – CATTLE RECORDS, MONO LP 41 – The yodeling cowgirl; Patsy Montana

1985 – OLD HOMESTEAD RECORDS, OHS-90172 – Patsy Montana; Cowboy songs & ballads

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.