Gary Williams in ‘The Home of Strictly Country’, Harpel (1980)

Op een goede dag kwam het bericht voorbij dat Gary Williams op zou treden in ‘The Home of Strictly Country’ in Harpel. Niet we ooit eerder van de goede man hadden gehoord, maar dat maakte niet zo veel uit… Een huisconcert was leuk om naar toe te gaan en dus gingen we. Gary was een Amerikaans artiest die een paar LP’s gemaakt had op het Folk Variety label van Jurgen Feuβ uit Duitsland. Twee daarvan heb ik nog steeds gesigneerd in de kast staan (FV-12018; ‘Murders, mysteries & manhunts’ uit 1978 en FV-12021; ‘The singin’ traveler’ uit 1979. Rindert Venema en ik waren beiden van de partij en ik kan me herinneren dat het feestje na afloop van het optreden van Gary meer herinneren oplevert dan het optreden zelf. In mijn herinnering was het niet zo’n inspirerend optreden… Volgens mij hadden zowel Rindert als ik een slaapzak meegenomen en bleven we tot de volgende dag in Harpel hangen. Wonderlijk is het dat er überhaupt niets (meer) over Gary Williams te vinden is…

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen:

Comments

comments

Harry Vogel

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

One Comment

  1. AvatarTon Dentinger Reply

    Nee Gary Wiliams was geen inspirerende zanger. Hij vertelde alle nummers van de Carter Family te kennen. Toen ik om ‘Dixie Darling’ vroeg, zei hij: ‘You made it up’. Toen had hij voor mij afgedaan.

Geef een reactie