Jim Eanes en A.G. & Kate in ‘The Home of Strictly Country’, Harpel (1980)

Jim Eanes kwam naar Nederland… Jim had een van de mooiste stemmen in de bluegrass muziek; niet voor niets werd hij ook wel ‘gentlemen Jim Eanes’ genoemd. Klassiek is zijn gospelalbum met het Shenandoah Valley Quartet  (indertijd verschenen als County-726). Kortom, er kwam een artiest naar Nederland waarover we al een tijdje voorpret van gehad hadden voordat we hem überhaupt ooit live hadden meegemaakt. Een van de mooiste LP’s van Jim (Your Old Standby) verscheen ooit op het ZAP-label; dit is voor mij de maatstaf om mee te vergelijken. Jim was een vriendelijke man, iemand die het goed kon vinden met de mensen om hem heen, iemand die je naam nog wist als ie voor een nieuwe tournee weer naar Nederland kwam. Lang verhaal kort: ik was zeer op Jim Eanes gesteld en zoals we dat in Groningen zeggen: ‘ik mocht hem graag horen’…

Per ongeluk (maar wat een leuk ongeluk) kwam ik er een paar dagen geleden achter dat de zoon van Jim een website is begonnen om de nagedachtenis aan zijn vader eer aan te doen. Jim was namelijk niet de eerst de beste bluegrass-zanger; hij had een tijdje als één van de Bluegrass Boys in Bill Monroe’s band gewerkt… Meer leuke weetjes zijn te vinden op www.JimEanes.com

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen:

Comments

comments

Share
Harry Vogel

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

2 Comments

    1. Harry VogelHarry Vogel Post author Reply

      Ben blij dat jij zo enthousiast wordt van al die oude foto’s van de concerten waar we indertijd geweest zijn. Tegenwoordig ga ik nog steeds naar concerten, maar wel minder dan voorheen (selectiever). Een van mijn doelstellingen wordt zo wel bereikt: re-connecten met de mensen van toen… Ik ben dus sowieso blij met jouw respons en ben ook nog niet van plan op te houden – ‘k heb nog wel een en ander liggen…

Geef een reactie