Jim Eanes kwam naar Nederland… Jim had een van de mooiste stemmen in de bluegrass muziek; niet voor niets werd hij ook wel ‘gentlemen Jim Eanes’ genoemd. Klassiek is zijn gospelalbum met het Shenandoah Valley Quartet  (indertijd verschenen als County-726). Kortom, er kwam een artiest naar Nederland waarover we al een tijdje voorpret van gehad hadden voordat we hem überhaupt ooit live hadden meegemaakt. Een van de mooiste LP’s van Jim (Your Old Standby) verscheen ooit op het ZAP-label; dit is voor mij de maatstaf om mee te vergelijken. Jim was een vriendelijke man, iemand die het goed kon vinden met de mensen om hem heen, iemand die je naam nog wist als ie voor een nieuwe tournee weer naar Nederland kwam. Lang verhaal kort: ik was zeer op Jim Eanes gesteld en zoals we dat in Groningen zeggen: ‘ik mocht hem graag horen’…

Per ongeluk (maar wat een leuk ongeluk) kwam ik er een paar dagen geleden achter dat de zoon van Jim een website is begonnen om de nagedachtenis aan zijn vader eer aan te doen. Jim was namelijk niet de eerst de beste bluegrass-zanger; hij had een tijdje als één van de Bluegrass Boys in Bill Monroe’s band gewerkt… Meer leuke weetjes zijn te vinden op www.JimEanes.com

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.