Country shows in Mijdrecht en Deurningen (1980)

In de tachtiger jaren, de periode waarin deze foto’s zijn gemaakt werd, voor zover ik het me kan herinneren, de ‘markt’ voor de akoestische country- en bluegrassmuziek in Nederland gedomineerd door Rienk Janssen (vanuit Harpel in Groningen) en A.G. & Kate (vanuit Rijen in Brabant). Tevens waren er natuurlijk verschillende optredens waarin zowel akoestische als ‘elektrische’ country- en bluegrassmuziek te horen was. Cor Sanne organiseerde in die periode meerdere van dit soort optredens. Daar waar ‘onze’ optredens werden gekenmerkt door kleinschaligheid en ‘luisteren’ waren Cor’s evenementen niet bepaald ‘luistermuziek’. Dit zorgde voor de nodige animositeit tussen de verschillende organiserende partijen. Ondanks al deze fijngevoeligheden heb ik toch foto’s van een aantal van Cor’s evenementen gemaakt. Deze post bevat foto’s van twee evenementen in Deurningen en Mijdrecht waarbij ik voor een deel niet meer kan achterhalen wie ik allemaal gefotografeerd heb. Ik herken Jim Eanes, de band Smoketown Strut en A.G. & Kate natuurlijk wel… Ik meende zelfs Gerard de Vries (van de TROS) te herkennen… Voor de rest is het een zoekplaatje dus…

Op een bepaald moment kreeg ik een Cor Sanne ‘fanclub magazine’ in handen… Ik heb het maar weer eens opgezocht omdat ik het nu – na circa 37 jaar – wel durf te delen met jullie…

Delen:

Comments

comments

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

2 Comments

  1. W. vd Wagen Reply

    Dag Harry, heb je ooit de Silver Dollar Band uit Arnhem zien spelen begin jaren 80? Country en Western band.

    1. Harry Vogel Post author Reply

      Nee, niet dat ik het mij kan herinneren. Ik ben even aan het zoeken geweest, maar in m’n archief met fotonegatieven kom ik de naam helaas niet tegen.

Geef een reactie