Deze zomer, op 1 juni,  gaan Kees Jansen en ik, naar het optreden van Joan Baez in Carré in Amsterdam. Zowel Kees als ik verheugen ons daar immens op. Joan’s stem is niet meer wat ie vroeger was, maar heeft – wat mij betreft – nog niets aan zeggingskracht verloren. De afgelopen weken gaat Joan Baez met mij in de auto mee naar het werk en weer terug naar huis; dat wil zeggen; haar nieuwste CD ‘Whistle down the wind’ zit in de muziekinstallatie van onze auto en is daar op de een of andere manier niet meer uit te krijgen…

Dat is het mooie van zo’n optreden wat in het verschiet ligt; de voorpret… Maar het geeft mij tegelijk de mogelijkheid goed naar de songs van de nieuwe CD te luisteren. Hoewel ik vrijwel alle songs van de nieuwe CD geweldig vind, springt het door Zoe Mulford geschreven ‘The President Sang Amazing Grace’ er wat mij betreft wel uit. Zoe Mulford schreef deze song naar aanleiding van de schietpartij in een kerk in Charlotte, North Carolina op 17 juni 2015. Zelf zegt Joan Baez over haar keuze voor deze song: ‘I was driving when I heard ‘The President Sang Amazing Grace’, and I had to pull over to make sure I heard whose song it was because I knew I had to sing it’. Ondanks het feit dat ik de song al diverse keren gehoord heb grijpt de tekst mij nog steeds aan; wat goed dat Joan Baez indertijd haar autoradio aan had staan, anders hadden dit allemaal nooit geweten!

Toen ik gisteravond aan het nazoeken was wie Zoe Mulford eigenlijk is, was ik zeer verrast. Prachtige songs; mooie uitvoeringen! Toen ik haar eigen versie van deze song hoorde was ik nog meer verrast. Het is voor mij moeilijk om tussen beide artiesten te kiezen. De CD van Joan Baez zit al in mijn verzameling, maar als ik die van Zoe Mulford tegen kom zal ik ‘um waarschijnlijk niet laten staan. Onderstaand filmpje was waarschijnlijk de inspiratie voor Zoe Mulford; vanaf 1:03 is het moment dat in de song beschreven wordt…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.