Ook A. G & Kate’s ‘Grand Ole Opry’ in Rijen was natuurlijk veel te klein…
Handtekeningen op één van mijn LP’s: Charlie Waller en Bill Yates…

De optredens van The Country Gentlemen die ik in 1980 heb bijgewoond waren op twee achtereenvolgende dagen. Ik herinner me dat we, na het optreden in Onstwedde, weer terug naar ‘The Home of Strictly Country’ in Harpel reden (da’s met amper 10 km maar een heel klein stukje). Joke had gekookt en met z’n allen hebben we heerlijk gegeten. Ik heb toen de gelegenheid genomen om gelijk maar een aantal LP’s van The Country Gentlemen te laten signeren. De meesten werden alleen door Charlie Waller gesigneerd, maar deze zowel door Charlie Waller als Bill Yates. De reden daarvoor is natuurlijk dat The Country Gentlemen over de loop der jaren allerlei bezettingswisselingen hebben meegemaakt. Charlie Waller was – wat dat betreft – vrijwel het enige lid van de band die ‘een constante factor’ was…

De volgende dag was er een optreden in Rijen (Noord Brabant). A.G. & Kate’s ‘Grand Ole Opry’ was natuurlijk ook veel te klein. Ook hier moest dus uitgeweken worden naar een zaal die groot genoeg was voor de te verwachten belangstelling. Ik herinner me dat het programma van het 2e optreden in sterke mate leek op het programma van het optreden in Onstwedde. Op zich was dat niet zo heel erg, want het aandeel van het publiek dat beide optredens zag was betrekkelijk klein… Deze keer was er ook plek voor Relaxation in het programma…

Veel bekende gezichten heb ik op de foto’s teruggezien – leuk! Voor mij waren de twee optredens van The Country Gentlemen die ik gezien heb het beste wat ik tot dat moment qua optredens mee had gemaakt. Ik was er diep van onder de indruk. Nadien hebben we natuurlijk nog allerlei andere artiesten gezien, maar de twee optredens van The Country Gentlemen in Onstwedde en Rijen (je zou denken dat ze op zouden hebben getreden in grotere/bekendere plekken) blijven in mijn herinnering…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.