The Home of Strictly Country was te klein…

Van Pieter Groenveld hoorde ik dat hij indertijd, door een bezoek aan Washington, de eerste contacten legde met Lance LeRoy en de Country Gentlemen. Vervolgens bood Cor Sanne aan om mee te werken aan het project. Dit laatste was met name wat Rienk betreft een iets minder gelukkige keuze. De opwinding was groot toen Rienk ons een keer vertelde dat The Country Gentlemen naar Nederland zouden komen. Er zou een optreden in het Noorden van het land zijn en eentje in het Zuiden; logisch toch? De verdeling Noord/Zuid vanwege de woonplaatsen van Joke & Rienk Janssen (Harpel) en A.G. & Kate (Rijen). Het huis van Joke & Rienk was letterlijk te klein vanwege de te verwachten belangstelling en daarom werd er dus uitgeweken naar een zaal in de buurt. Uiteindelijk werd het zaal Brinkhof in Onstwedde.

Cor Sanne had The Country Gentlemen ook diezelfde middag geboekt. Hierdoor kwamen de heren véél te laat in Onstwedde aan… A.G. & Kate en Jerrycan verzorgden het voorprogramma en Charlie Waller en z’n mannen waren datgene waar de mensen écht voor kwamen. De echte liefhebbers hadden natuurlijk al verschillende LP’s van The Country Gentlemen in hun verzameling staan. Voor de meesten van ons vertegenwoordigde deze band datgene waar het allemaal om draaide… Goede muziek, vakmanschap, en een prima presentatie. Ik vond ‘Come sit by the river with me’ altijd een prachtige song…

Come and sit by the river with me for a while
And I’ll tell you a story that’s true
Of when I was a boy playing here on the shore
And the grass was so green and the water so blue

Radio-opnamen van een optreden in Utrecht (zelfde tournee en bezetting). Songs: Matterhorn; The burglarman; Bill Bailey; The legend of the rebel soldier; It’s just like heaven; I ain’t got a home (comedy routine); Fox on the run; Come sit by the river with me; Train 45; He will set your fields on fire; Ages and ages ago; Aunt Dinah’s quilting party. Musicians: Charlie Waller – guitar, vocals; Kent Dowell – banjo, vocals; Rick Allred – mandolin, vocals; Bill Yates – bass, vocals

Dat er bij een show van The Country Gentlemen ook nog een aardige portie comedy voorbij kwam wist ik toen nog niet… Charlie Waller zei eens tijdens één van de optredens: ‘We don’t have much fun but we sure make a lot of money… wait… did I say that right?’ Het leek er op alsof ze ontzettend veel plezier aan hun optredens beleefden! Wij – het publiek – waren in elk geval diep onder de indruk. Moeiteloos kregen we zo veel achter elkaar voorgeschoteld, dat we het amper bij konden benen… A.G. & Kate hadden een héél mooie set; vervolgens speelde Jerrycan de sterren van de hemel, maar The Country Gentlemen… Wat die deden, dat hadden we nog niet eerder meegemaakt. Er zat een prachtige stuk in één van de songs waarbij de instrumenten achter de rug gehouden werden zonder dat er een noot gemist werd… Zelf Bill Yates speelde dit klaar met z’n akoestische bas!

  • Hartelijke dank aan Pieter Groenveld voor de aanvullingen over het tot stand komen van deze optredens!
Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.