A.G. & Kate waren gedurende vele jaren regelmatig te vinden in Harpel bij Joke en Rienk Janssen thuis. En als ze er waren, dan zag je hun grote Landrover al van ver naast het huis staan. Op een bepaald moment was het dan ook een goede traditie geworden dat A.G. & Kate ergens in december een kerstoptreden in het Noorden (meestal in Harpel) verzorgden, maar ook in het Zuiden (in Rijen, bij hen thuis).

Hoewel dit, in Harpel althans, vaak niet de drukst bezochte optredens in Harpel waren, was het altijd erg gezellig en ik kan me dan ook een hele reeks kerstoptredens herinneren. A.G. & Kate’s kerstrepertoire uit die tijd bestond uit een scala aan kerstsongs, zowel traditionals, maar ook allerlei liederen zoals die – nu nog steeds – in allerlei kerken gezongen worden. Later gingen A.G. & Kate zich meer richten op de gezangen van Charles Wesley zoals die tegenwoordig nog steeds in de Methodistenkerken gezongen worden…

Ik vond het altijd mooi om op tijd naar een dergelijk huisconcert in Harpel te gaan. Samen de meubelen aan de kant zetten, klapstoeltjes klaar zetten voor de bezoekers en wellicht samen nog eten. Daarna lekker naar muziek luisteren. Deze keer heeft iemand de moeite genomen om mij (samen met Kate) nog een paar keer te fotograferen…

Mijn ouders hielden er wat minder van als ik Harpel gegeten had… Joke was bijvoorbeeld een veel groter liefhebber van knoflook in het eten dan mijn moeder ooit geweest is… Een paar jaar later (ik dacht in 1983) ging in verhuizen van Stadskanaal naar Hoogezand; ik ging op mezelf wonen. Dat was ook de tijd dat ik zelf af en toe een kerstoptreden organiseerde voor A.G. & Kate. De optredens in het kleine kerkje van Krewerd staan me wat dat betreft nog goed voor de geest.

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.