Kerstconcert van A.G. & Kate in ‘The Home of Strictly Country’, Harpel (1980)

A.G. & Kate waren gedurende vele jaren regelmatig te vinden in Harpel bij Joke en Rienk Janssen thuis. En als ze er waren, dan zag je hun grote Landrover al van ver naast het huis staan. Op een bepaald moment was het dan ook een goede traditie geworden dat A.G. & Kate ergens in december een kerstoptreden in het Noorden (meestal in Harpel) verzorgden, maar ook in het Zuiden (in Rijen, bij hen thuis).

Hoewel dit, in Harpel althans, vaak niet de drukst bezochte optredens in Harpel waren, was het altijd erg gezellig en ik kan me dan ook een hele reeks kerstoptredens herinneren. A.G. & Kate’s kerstrepertoire uit die tijd bestond uit een scala aan kerstsongs, zowel traditionals, maar ook allerlei liederen zoals die – nu nog steeds – in allerlei kerken gezongen worden. Later gingen A.G. & Kate zich meer richten op de gezangen van Charles Wesley zoals die tegenwoordig nog steeds in de Methodistenkerken gezongen worden…

Ik vond het altijd mooi om op tijd naar een dergelijk huisconcert in Harpel te gaan. Samen de meubelen aan de kant zetten, klapstoeltjes klaar zetten voor de bezoekers en wellicht samen nog eten. Daarna lekker naar muziek luisteren. Deze keer heeft iemand de moeite genomen om mij (samen met Kate) nog een paar keer te fotograferen…

Mijn ouders hielden er wat minder van als ik Harpel gegeten had… Joke was bijvoorbeeld een veel groter liefhebber van knoflook in het eten dan mijn moeder ooit geweest is… Een paar jaar later (ik dacht in 1983) ging in verhuizen van Stadskanaal naar Hoogezand; ik ging op mezelf wonen. Dat was ook de tijd dat ik zelf af en toe een kerstoptreden organiseerde voor A.G. & Kate. De optredens in het kleine kerkje van Krewerd staan me wat dat betreft nog goed voor de geest.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen:

Comments

comments

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

Geef een reactie