Howie Tarnower en Alan Senauke waren geen broers, maar ze vormden wel een prachtig duo. Een jaar naar het verschijnen van hun LP ‘Things are coming my way’ (in 1979 op Flying Fish verschenen) kwamen ze naar Harpel om daar bij Joke & Rienk thuis op te treden. Op dat moment werkten ze al ruim 6 jaar samen en waren erg goed op elkaar ingespeeld.

Toen Joke & Rienk begonnen met het organiseren van huisconcerten waren ze nog steeds bezig hun huis te verbouwen en af te werken. Vaak was ik er op een vrije dag te vinden om mee te helpen met schilderen en dergelijke. Het loon van zo’n dag bestond steevast uit een goede maaltijd (Joke was een uitstekende kok) en een aantal LP’s (Rienk had een enorm aantal LP’s bestemd voor de verkoop). Een duidelijke win win situatie, alhoewel mijn ouders toentertijd het verrichte werk en de beloning daarvan niet helemaal in overeenstemming vonden. Natuurlijk had ik daar een compleet andere mening over… Het is goed mogelijk dat ik de LP van beide heren op deze wijze in mijn verzameling heb gekregen. Ik heb ‘um in elk geval op die avond laten signeren. Ik breek nog steeds m’n hoofd er over waarom Howie Tarnower ‘# 1’ voorafgaand z’n handtekening op de hoes heeft gezet…

Het was een mooie avond met een groot aantal ‘vaste’ gasten (zie foto’s). Het materiaal van de ‘Brothers’ bestond uit een mengeling van traditionele songs en een aantal iets meer bluesy nummers. Ik herinner me dat ik een erg goede avond heb gehad en diep in de nacht weer zeer tevreden weer naar Stadskanaal ben gefietst (in 1980 woonde ik nog bij m’n ouders in Stadskanaal). Via Facebook kreeg ik een reactie van Alle Hamstra dat de titelsong van de LP waar we ’t over gehad hebben ook op YouTube is te vinden. Dus, speciaal voor Alle, deze song maar aan dit stukje toegevoegd…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.