2e Bluegrass & Old-time Festival; Oosterpoort, Groningen (1980)

In oktober 1980 organiseerde Fred Reiffers het 2e Bluegrass & Old-time Festival in de Oosterpoort in Groningen. Fred was de stuwende kracht achter Blue Mule Music en ook hij organiseerde van alles, net als vele anderen. Zo af en toe kruisten de paden van Riek Janssen en Fred Reiffers zich, en waarschijnlijk was het daardoor dat festivals zoals in de Oosterpoort in Groningen ontstonden.

Vanwege de foto’s die ik gemaakt heb weet ik dat Red Rector en zijn trio aanwezig waren. Ook hebben we toen kunnen luisteren naar Norris en The Sullivan Family. Norris had ik al een aantal keren gehoord (en volgens mij heb ik ook een en ander van hem in mijn platenkast staan). Indertijd – toen ik nog aan de Pieter Langendijkstraat in Hoogezand woonde heeft Norris wel eens bij mij thuis gelogeerd. Ondanks het feit dat een oogprobleem had verhinderde hem dat niet om mijn complete platenkast op zo’n moment overhoop te halen en samen met mij tot diep in de nacht naar allerlei muziek te luisteren. Ik heb altijd goede herinneringen aan Norris Bennett gehad. Indertijd woonde hij volgens mij in Haarlem (maar dat is me niet helemaal duidelijk). Later is Norris terug gegaan naar de Verenigde Staten. Op YouTube vond ik filmpjes waaruit blijkt dat hij momenteel (?) deel uitmaakt van de Ebony Hillbillies (en zo te horen maken die prachtige muziek).

The Sullivan Family maakte degelijke bluegrass gospel muziek. Later hebben we ze ook nog in The Home of Strictly Country kunnen horen. Bij mij riep de groep iets meer weerstand op. Kwam het door de allures? Misschien doordat ik het idee had dat deze mensen iets minder ‘down to earth’ waren? Ik weet het niet. Achteraf kan ik alleen maar zeggen dat ze heerlijke degelijke bluegrass gospel maken…

Jan Michielsen en Smoketown Strut (uit België) kwam ik tegen; The Coutry Ramblers (uit Kampen) ook… Ik weet dat er nog veel meer te zien was… Maar al die namen… Dat is moeilijk te herinneren na al die jaren… Iemand nog ideeën en aanvullingen?

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen:

Comments

comments

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

Geef een reactie