In oktober 1980 organiseerde Fred Reiffers het 2e Bluegrass & Old-time Festival in de Oosterpoort in Groningen. Fred was de stuwende kracht achter Blue Mule Music en ook hij organiseerde van alles, net als vele anderen. Zo af en toe kruisten de paden van Riek Janssen en Fred Reiffers zich, en waarschijnlijk was het daardoor dat festivals zoals in de Oosterpoort in Groningen ontstonden.

Vanwege de foto’s die ik gemaakt heb weet ik dat Red Rector en zijn trio aanwezig waren. Ook hebben we toen kunnen luisteren naar Norris en The Sullivan Family. Norris had ik al een aantal keren gehoord (en volgens mij heb ik ook een en ander van hem in mijn platenkast staan). Indertijd – toen ik nog aan de Pieter Langendijkstraat in Hoogezand woonde heeft Norris wel eens bij mij thuis gelogeerd. Ondanks het feit dat een oogprobleem had verhinderde hem dat niet om mijn complete platenkast op zo’n moment overhoop te halen en samen met mij tot diep in de nacht naar allerlei muziek te luisteren. Ik heb altijd goede herinneringen aan Norris Bennett gehad. Indertijd woonde hij volgens mij in Haarlem (maar dat is me niet helemaal duidelijk). Later is Norris terug gegaan naar de Verenigde Staten. Op YouTube vond ik filmpjes waaruit blijkt dat hij momenteel (?) deel uitmaakt van de Ebony Hillbillies (en zo te horen maken die prachtige muziek).

The Sullivan Family maakte degelijke bluegrass gospel muziek. Later hebben we ze ook nog in The Home of Strictly Country kunnen horen. Bij mij riep de groep iets meer weerstand op. Kwam het door de allures? Misschien doordat ik het idee had dat deze mensen iets minder ‘down to earth’ waren? Ik weet het niet. Achteraf kan ik alleen maar zeggen dat ze heerlijke degelijke bluegrass gospel maken…

Jan Michielsen en Smoketown Strut (uit België) kwam ik tegen; The Coutry Ramblers (uit Kampen) ook… Ik weet dat er nog veel meer te zien was… Maar al die namen… Dat is moeilijk te herinneren na al die jaren… Iemand nog ideeën en aanvullingen?

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.