Bill Clifton & Jerrycan in Ede (maart ’81)

Vanaf het moment dat ik Bill Clifton voor het eerst hoorde was ik verkocht. Fantastische stem, vriendelijk persoon, mooi repertoire… Kortom, ik luister(de) graag naar Bill Clifton. Datzelfde heb ik altijd gehad met de band Jerrycan. Ik krijg nog steeds kippenvel van de zang van Theo Lissenberg, en ik heb warme herinneringen aan diverse optredens van de band. Mooi solide banjospel van Jerry Gout (de naamgever van de band; we repeteren als Jerry kan – vandaar dus ‘Jerrycan’); Pieter Groenveld op mandoline; Bert van der Velde op bas; en Fiel van der Veen op fiddle. Een combinatie van Bill Clifton met Jerrycan moest dus wel een traktatie zijn, en dat was ook zo.

Hier hebben we een optreden van deze combinatie uit Ede. De naam van de zaal weet ik niet meer. Het valt me op dat de meeste foto’s een wat koele blauwige kleur hebben. In werkelijkheid was dat natuurlijk ook zo, maar dat gold niet voor de muziek. Die was mooi, levendig en warm. Het lijkt me dat dit de eerste keer was dat ik Bill hoorde in combinatie met Jerrycan, want ik kan in mijn archief geen foto’s van eerdere optredens van Bill Clifton en Jerrycan vinden. Ik weet nog wel dat ik zo onder de indruk was dat ik – toen ik eens lang genoeg op m’n ouders had ingepraat dat ze een keer mee moesten naar zo’n huisconcert in Harpel – een optreden koos van Bill Clifton en Jerrycan… Pa en moe Vogel waren niet zo onder de indruk; maar ik des te meer…

Wil je reageren? Dat kan! Onder de slideshow (de fotopresentatie) zit een blokje voor reacties. Ik zou het op prijs stellen!

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen:

Comments

comments

Harry Vogel

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

Geef een reactie