Vanaf het moment dat ik Bill Clifton voor het eerst hoorde was ik verkocht. Fantastische stem, vriendelijk persoon, mooi repertoire… Kortom, ik luister(de) graag naar Bill Clifton. Datzelfde heb ik altijd gehad met de band Jerrycan. Ik krijg nog steeds kippenvel van de zang van Theo Lissenberg, en ik heb warme herinneringen aan diverse optredens van de band. Mooi solide banjospel van Jerry Gout (de naamgever van de band; we repeteren als Jerry kan – vandaar dus ‘Jerrycan’); Pieter Groenveld op mandoline; Bert van der Velde op bas; en Fiel van der Veen op fiddle. Een combinatie van Bill Clifton met Jerrycan moest dus wel een traktatie zijn, en dat was ook zo.

Hier hebben we een optreden van deze combinatie uit Ede. De naam van de zaal weet ik niet meer. Het valt me op dat de meeste foto’s een wat koele blauwige kleur hebben. In werkelijkheid was dat natuurlijk ook zo, maar dat gold niet voor de muziek. Die was mooi, levendig en warm. Het lijkt me dat dit de eerste keer was dat ik Bill hoorde in combinatie met Jerrycan, want ik kan in mijn archief geen foto’s van eerdere optredens van Bill Clifton en Jerrycan vinden. Ik weet nog wel dat ik zo onder de indruk was dat ik – toen ik eens lang genoeg op m’n ouders had ingepraat dat ze een keer mee moesten naar zo’n huisconcert in Harpel – een optreden koos van Bill Clifton en Jerrycan… Pa en moe Vogel waren niet zo onder de indruk; maar ik des te meer…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.