In 1981 bestond het duo A.G. & Kate 10 jaar; ze hadden op dat moment dus 10 jaar lang ‘country and gospel music in that old tradition’ gespeeld, het was daarom een mooie gelegenheid om een gospel-LP uit te brengen. In het begin van dat jaar hadden A.G. & Kate al mooie studio-opnamen gemaakt, die uitgebracht zouden gaan worden onder de titel ‘From this day on’. Rienk Janssen had ondertussen Strictly Country Records opgericht, nu was het dus tijd geworden om SCR-6 uit te brengen.

Volgens mij was het Sijbe Oosterhaven die het optreden van A.G. & Kate in het Nederlands Hervormde kerkje in Warfhuizen had georganiseerd. Traditioneel deed Sijbe de optredens voor A.G. & Kate in Friesland, maar had hij zich waarachtig op Gronings terrein begeven… Rienk Janssen deed de aankondiging van het optreden en was ook aanwezig met een tafel om LP’s te verkopen – het was natuurlijk nog de tijd voor de komst van de CD. Wat mij het meeste opviel van dit optreden was dat er vrij weinig mensen aanwezig waren (daar hadden Sijbe en ik bij de dingen die we organiseerden wel vaker last van), maar vooral dat het kerkje een prachtige lichtinval had. Gewoontegetrouw maakte ik een paar foto’s vooraf en van het optreden. Ik vond het helemaal fantastisch dat uiteindelijk één van mijn foto’s van dit optreden voor de LP-hoes werd gekozen. Wat was ik trots!

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.