Internationale country show, Uden (mei ’81)

In de tijd dat ik naar country- en bluegrass muziek begon te luisteren had je op de radio verschillende programma’s die aandacht aan deze muziek besteedden. De NCRV had Jo Eumelen, de TROS had Gerard de Vries en de KRO had Wim Bloemendaal. Mijn favoriete radioprogramma was dat van Wim Bloemendaal; op de voet gevolgd door dat van Jo Eumelen. Met het programma van Gerard de Vries had ik niet zo veel op…

Wonderlijk was het dus dat ik met Rienk Janssen naar Uden vertrok om daar mee te helpen zijn platenstand in de benen te houden bij een show die door Gerard de Vries gepresenteerd werd. Mijn eerdere omschrijving klopte; ik was niet bijster gecharmeerd van de show.

Het eerste optreden van The Cropswood Stringband dat ik hoorde was daar in Uden – het was een positief lichtpuntje in het geheel van de dag zal ik maar zeggen… Toch leverde de dag weer een aantal leuke foto’s op. Zou ik nu met Rienk meegereisd zijn om de foto’s te maken? Ik weet het echt niet meer…

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen:

Comments

comments

Share

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

Geef een reactie