In het begin van de jaren 80 van de vorige eeuw – de periode dat deze foto’s gemaakt zijn – hadden we nog geen YouTube, Soundcloud of Spotify; dat moest zelfs allemaal nog bedacht worden. ‘Onze muziek’ was toentertijd niet zo populair; zelfs dat is de laatste jaren met de komst van de Americana-stroming veranderd.

Hoe blij waren we dan ook toen de EO aangaf radio-opnamen te willen komen maken van A.G. & Kate tijdens een optreden in Joke & Rienk Janssen’s huis in Harpel. Het was een soort kroon op het werk tot dat moment en waarschijnlijk ook een vorm van erkenning. Sowieso was het voor mij een bijzonder moment, een moment waar ik graag bij aanwezig wilde zijn…

De NOS kwam met een grote gele opnamewagen naar Harpel gereden. Ze hadden de grootst mogelijke moeite de plek te vinden, maar waren uiteindelijk net op tijd – talloze kabels en microfoons werden naar binnen gedragen en wij – het publiek – kregen instructies hoe we ons het beste tijdens het optreden zouden kunnen gedragen. Joke had vanwege alle gebeurtenissen voor A.G. & Kate, de mensen van de NOS, wat trouwe vrienden en henzelf uitgebreid staan koken. Zo uitgebreid zelfs dat de begintijd van het optreden een beetje in het gedrang dreigde te raken. Maar het maakte niet uit… De laatste dingen werden geregeld terwijl de eerste gasten binnen kwamen druppelen en het optreden van A.G. & Kate kon van start gaan.

Het was een country gospel concert, immers voor de EO. Talloze mooie country gospel kwamen voorbij – het was de periode voordat A.G. & Kate zich dieper in het (overigens mooie) materiaal van de gebroeders John en Charles Wesley gingen verdiepen. Een mooi optreden was het, een prachtige warme zomeravond was het, en Harry…

Hij ging de volgende dag weer heel tevreden met een paar volle fotorolletjes terug naar Stadskanaal. Hij had een mooie avond met prachtige muziek meegemaakt. De rolletjes werden ontwikkeld en afgedrukt; de plakboeken weer bijgewerkt; de nabestellingen werden opgenomen… En de radio-opnamen? Ik kan me niet herinneren dat ik die nog gehoord heb…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.