Toen ik een jonge vent was gingen mijn ouders nooit op vakantie; ik ben dan ook nooit met mijn ouders op vakantie geweest. We waren thuis met 5 personen (ik heb twee jongere zussen). In de periode dat mensen op vakantie gingen waren de groenten op ons volkstuintje klaar en waren we weken in de weer om de vrieskist te vullen voor de winter die er weer aan zou komen. Mijn ouders hadden vroeger een kwekerij gehad (daar heb ik ook al meerdere keren over geschreven) en toen ik een jaar of 14 was hebben we ongeveer een jaar in Canada gewoond (we kwamen vanwege de heimwee van mijn moeder weer terug naar Nederland). Mijn vader kwam na de terugkeer uit Canada bij Phillips in Stadskanaal achter de lopende band terecht; iets wat absoluut niet bij zijn karakter paste…

Zo gauw zich de mogelijkheid voordeed om ander werk aan te pakken, greep hij die gelegenheid met beide handen aan. Echter… Een vaste baan zat er voor Vogel senior niet echt meer in (hij liep ondertussen naar de 50); het inkomen was daardoor wat onzeker en in die situatie ga je besparen op ‘onnodige’ uitgaven zoals een vakantie. Ik vond het dan ook geweldig dat ik een weekje bij A.G. & Kate thuis kon logeren en meedraaien in hun leven. Ik was natuurlijk al wel een paar keer in Rijen geweest, maar nog niet zo verschrikkelijk vaak, Stadskanaal en Rijen lagen (en liggen) een heel eind uit elkaar. Tegelijk met mij zouden A.G. & Kate ook Jeff, een Engelsman, te logeren krijgen. Ik vond het allemaal geweldig. A.G. bestookte mij met een enorme portie muziek en de stapel LP’s die ik daardoor aan wilde schaffen groeide als kool – uiteindelijk heb ik volgens mij m’n complete vakantiegeld aan LP’s uitgegeven dat jaar… Het was dus voor beide partijen een duidelijke win-win situatie…

Tijdens deze week maakte ik twee optredens mee. Eentje in Oisterwijk (bij het duo in de buurt) en eentje in Enschede (een stuk verder weg). Ik was er bij dat A.G. & Kate tot in het holst van de nacht aan het repeteren waren (ook een enerverende belevenis) en ik maakte kennis met de kookkunsten van Kate (en leerde daardoor een paar nieuwe dingen kennen). Ik kwam thuis met geweldig veel verhalen en een deel van de nieuw aangeschafte LP’s (mijn moeder hield de inhoud van mijn groeiende platenkast nauwlettend in de gaten). Ik had bedacht dat het minder op zou vallen als ik steeds maar een handjevol toe zou voegen – die truc heeft helaas nooit gewerkt bij mijn moeder… Qua foto’s hield ik het die week bij zwart/wit. Eén foto springt er voor mij – na al die jaren nog steeds – bovenuit; dat is de foto van A.G. met hun hondje Sheppey op schoot…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.