Ik vond op Internet een mooie oude foto van de Baptistenkerk in Vriescheloo.

Een van de vaste gasten bij optredens van A.G. & Kate was Bert Nobbe. ‘Rooie Bert’ noemden wij hem, want hij heeft een neef met precies dezelfde naam. Toen ik héél voorzichtig begon met het organiseren van optredens voor A.G. & Kate wilde Bert het ook wel eens proberen bij de Baptistenkerk in Vriescheloo. Hij woonde daar en was er lid van de gemeente (jeugdouderling zelfs volgens mij) en het leek hem een leuk idee om daar iets te organiseren.

Bert was (en is) idolaat van de muziek van Johnny Cash en laat het nu zo zijn dat A.G. & Kate lang geleden begonnen zijn naar aanleiding van een optreden van Johnny Cash in Nederland. Zoals ze het zelf op hun eigen site zeggen: In 1972 Johnny Cash came to Holland and attending his concerts became the inspiration for a career in country and gospel music. In 1978 they decided to hit the road full time. Their distinctive style of acoustic country music, rooted in tradition, took them to many concert halls and festivals’. Geen wonder dus dat Bert wel iets wilde organiseren…

Doorgaans hadden we de hoogste verwachtingen van de optredens die we in kerken organiseerden, maar vaak werden we ook een beetje teleurgesteld door de opkomst. A.G. & Kate hadden altijd een harde regel; zolang er überhaupt een publiek aanwezig was, dan had dat publiek ook recht op datgene waar zo voor gekomen waren. In Vriescheloo was het deze avond niet anders. Een van de leukere momenten (in mijn beleving) was het moment dat er twee mensen het podium opgevraagd werden om mee te helpen met de Autoharp… Naast Harry (en volgens mij Sijbe), Bert Nobbe zelf natuurlijk, waren er slechts een handjevol kerkgangers. Maar we hebben er wel een mooi optreden beleefd…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.