Joe Val en z’n New England Bluegrass Boys waren in 1981 al eerder in Harpel geweest om op te treden, en ik had ze daar ook al eerder gezien. Naast het feit dat het een fantastische bluegrassband was, vond ik het buitengewoon sympathieke mannen. Een complete bluegrassband naar Europa halen is een kostbare aangelegenheid, er moeten dus zo veel optredens geboekt worden dat een en ander kostendekkend gemaakt kan worden. Een tournee organiseren is daarvoor de beste methode natuurlijk…

Om te zorgen dat Joe Val en z’n New England Bluegrass Boys in Denemarken terecht zouden komen hadden Joke en Rienk Janssen naast hun eigen grote oranje Ford ook maar de auto van Bé Volders gecharterd, we waren met ons achten… Met twee auto’s kon de complete band met entourage gemakkelijk naar Denemarken heen en weer. Ik weet niet meer bij wie ik in de auto heb gezeten, ik denk ik in de groenige Renault van Bé. Er waren een aantal optredens in Denemarken gepland en we zouden bij bevriende Denen overnachten; waar en hoe was nog niet helemaal duidelijk. Dat zou voorafgaan of aansluitend aan de verschillende optredens wel duidelijk worden… Tussen de verschillende optredens door zouden we nog wat tijd over hebben om de toerist uit te hangen – ik vond dat heel erg leuk, want het was mijn eerste keer in Denemarken.

Bij Flensburg reden we Denemarken binnen, vervolgens was het natuurlijk zaak om op de eerste plaats van bestemming aan te komen; waarschijnlijk was dat Kopenhagen, want we moesten met de boot. De optredens in Denemarken waren fantastisch, het publiek was razend enthousiast. Rienk deed de aankondigingen van de band, Joke en Bé deden de platenverkoop en ik… Ik probeerde wat foto’s te maken. Na de optredens werden we verdeeld over de verschillende slaapadressen. De één wilde graag een bassist mee naar huis, de ander had meer belang bij een banjoïst, weer een ander vond het héél interessant om Joke en Rienk mee naar huis te nemen… De eerste keer dat ik dit ritueel meemaakte was ik een van de laatsten die ‘meegenomen’ werd – ik had het ondertussen behoorlijk benauwd gekregen… Ik weet nog dat ik ergens in een tuinhuisje in een van de buitenwijken van Kopenhagen heerlijk geslapen heb… Wat dat betreft was alle paniek nergens voor nodig geweest.

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.