Joe Val (links) en Willem van Egmond (rechts). Willem kwam uit Rijswijk en was een goede timmerman en gek op country- en bluegrass muziek. Toen Joke en Rienk Janssen het huis kochten dat later ‘The Home of Strictly Country’ zou gaan heten heeft Willem héél veel werk gedaan om het tot een huis te maken zoals (voornamelijk) Joke dat voor de geest had. Willem was een fantastisch aardige man, en is helaas véél te vroeg overleden…

Nadat we uit Denemarken terug waren gekomen moest er natuurlijk nog wel in ‘The Home of Strictly Country’ opgetreden worden in Harpel. Het was waarschijnlijk de dag nadat we uit Denemarken terug waren gekomen dat A.G. & Kate vanuit Rijen naar het Noorden kwamen en ook hun intrek namen in ‘The Home of Strictly Country’. Joke kookte zoals gebruikelijk weer voor een grote groep; zelfs Willem van Egmond was samen met z’n vrouw Nel van de partij voor dit optreden. Willem’s Engels was niet geweldig; hij had het dan ook steeds over ‘Joevvel’, maar z’n enthousiasme voor de muziek en de musici was er niet minder om… Ik vond het altijd een mooie taak om mee te helpen met het klaarzetten van de klapstoeltjes. Bij Joke en Rienk waren die opgeborgen in een kast boven de deur van de kamer naar de hal (alleen te bereiken met een vrij grote trap). Ik stond vaak op de trap terwijl anderen de stoelen aanpakten; of andersom, ze aan mij aangaven aan het einde van de avond…

Een teken dat er wat te doen was, was de aanwezigheid van grote aantallen auto’s…

Kijkend naar de foto’s denk ik dat vanwege de grote belangstelling er twee opeenvolgende avonden gepland waren. Tijdens één van beide avonden traden de mannen op in Strictly Country T-shirts; ook wel een apart gezicht. Deze tournee was Danny Paisley thuis gebleven, in plaats daarvan was Dave Haney meegekomen.  De stem van Danny bracht een zekere rauwheid (puurheid?) met zich mee; Dave’s zang klonk wat vriendelijker. Voor mij maakte het allemaal niet zo gek veel uit. Ik vond het allemaal prachtig! Beide avonden werden de toegiften samen met A.G. & Kate en Rienk gezongen, ook mooi!

We hadden er een mooie tournee opzitten. Ik had in Denemarken mensen ontmoet die ik later – toen ik met Dick Staber ook naar Denemarken ging – opnieuw zou ontmoeten. We hadden biertjes gedronken in Kopenhagen, prachtige dingen meegemaakt en gezien. Ik was helemaal tevreden! Joke en Rienk hadden een paar keer achtereen het huis vol met betalend publiek; en dat was ook niet verkeerd…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.