Elk jaar op de 2e pinksterdag was er in Neusüdende (Duitsland) een Country Muziek Festival. Vanuit Harpel was het net iets meer dan 100 kilometer rijden. Meestal was het een drukte van belang, met veel bier en bratwurst, maar ook met veel mensen die toch wel hun muziekverzameling aan wilden vullen met LP’s die Rienk Janssen maar al te vraag aan ze wilde verkopen. Dus…

Vanuit een zeker commercieel belang was het toch aantrekkelijk om op 2e pinksterdag op weg naar Neusüdende te gaan. Af en toe had je mooie muziek, en af en toe had je muziek waar je van dacht dat het verstandiger was om even naar Rienk’s platenbakken te gaan kijken als het ware. Ik denk dat ik het altijd wel gezellig vond om mee te gaan, dat ik het leuk vond om mee te helpen met Rienk’s handel, maar dat ik de muziek af en toe verschrikkelijk vond. Ik herinner me bijvoorbeeld The Emsland Hillbillies – wat een herrie!

Maar aan de andere kant was het natuurlijk ook heel leuk om je tentje te bouwen en de volgende ochtend te kijken naar al die mensen die de avond daarvoor veel meer bier hadden gedronken dan ik… Voor zover ik na kan gaan was het Pfingstfestival Neusudende (zoals het tegenwoordig heet) in dit jaar (2018) de 53e editie van het Festival – dat op zich is een geweldige prestatie! Deze 18e editie van het festival had zoals wel vaker weer een hoog Nederlands gehalte; tussen mijn foto’s herkende ik Norris (Bennett), The Cropswood Stringband, en ook The Country Ramblers. Iemand heeft zelfs de moeite genomen mij te fotograferen terwijl ik met een meisje met mooie krulletjes en enorme brillenglazen aan het kletsen was…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.