Al héél veel Jaren voordat ik A.G. & Kate kende waren ze al regelmatig in Engeland te vinden; hun hun in Rijen ademt dan ook een onmiskenbare Engelse sfeer vanwege de talloze trips en tournees naar het Verenigd Koninkrijk. Toen A.G. & Kate het besluit namen om uitsluitend het maken van muziek tot hun bron van inkomsten te maken, werden de tournees in Engeland veelvuldiger en langer. Eerder al hadden ze Kelvin Henderson naar Nederland gehaald, nu was het de beurt aan Pete Boddis. Niemand van ons had ooit van deze man gehoord, laat staan dat we een idee hadden van de muziek die hij maakte. Dat maakte echter niet zo veel uit. Er was weer iets te doen in ‘The Grand Ole Opry’ in Rijen, en we gingen op reis naar het zuiden om te ontdekken was het was…

Meestal zat Kees Jansen onder de trap de administratie van de entree te doen; dat was de vaste plek voor dit karweitje en ook de plek waar je langs moest om überhaupt naar binnen te kunnen. De eerste set was – uiteraard – voor A.G. & Kate. Traditioneel begonnen hun optredens met ‘The long legged guitar picking man’, en daarna kon het eigenlijk alle kanten opgaan. A.G. & Kate hadden (en hebben) een zeer uitgebreid repertoire. Voorafgaand aan de pauze de traditionele verloting, in de pauze gezellig bijkletsen met al degenen die je over de loop der jaren hebt leren kennen. Als je dan echt tijd had was er misschien ook nog wel een beetje tijd om in de platenbakken van het duo te kijken of er nog iets van je gading bij was.

Klik hier om meer over Pete Boddis lezen. Bron: https://soundcloud.com/peteboddis
Singer songwriter Pete Boddis has been on the Midlands music scene since the rock and roll days of the early sixties. In the seventies Pete Boddis ran folk and country clubs in Stourbridge and worked as a solo artist playing his own material in local pubs and clubs. His first recordings were picked up by local radio and led to sessions for Radio 2 and a TV appearance. Continuing his solo work Pete Boddis toured the UK, and played gigs in Holland and a three month residency at the Hiatt Hotel in Copenhagen, Denmark. Through the nineties Pete Boddis played with his country band Mr. P. Body’s Coal Train throughout the UK. Pete Boddis has produced 4 albums and the recent Solo In The Bistro and Pete and The Slidey Things featuring Pete Boddis playing acoustic lap slide are the basis of his current solo gigs. With a relaxed laid back style Pete Boddis engages his audiences and brings a warmth to his country-blues style songs.

Pete Boddig had een mooi repertoire en begeleidde zichzelf op gitaar. Prettige muziek en aardige verhalen. We hadden een beetje de indruk dat Pete zich een beetje geïntimideerd voelde door het publiek (hij was iets ingetogen), maar misschien was dat maar een idee van mij… Ik heb die avond nog een EP’tje gekocht (formaat singeltje met 3 songs op elke kant), en deze laten signeren. Wonderlijk was het dat Pete z’n huisadres op het hoesje had geschreven – ik kan niet meer bedenken waar dat voor was… Toen ik dingen over Pete Boddis aan het nazoeken was zag ik dat hij twee verschillende CD’s (Spinning wheels en Sad songs, slow waltzes and tall stories) op Amazon heeft staan. Misschien moet ik daar nog een keertje naar kijken/luisteren… Het valt me op dat Pete op de recente CD-hoezen een stuk ouder oogt dan toen we hem zagen optreden, maar dat geldt natuurlijk voor ons allemaal. We zijn allemaal een behoorlijk stuk ouder geworden dan we in 1982 waren…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.