A.G. & Kate en Kelvin Henderson in ‘The Home of Strictly Country’, Harpel (mei ’82)

Ik had Kelvin Henderson al een paar keer eerder gezien (in mei/juni ’81) en nu was hij dus weer in de buurt. Deze keer bij Joke & Rienk Janssen thuis; en voor het eerst bij ons in Noord-Nederland. Na het geweld van de voorgaande paar optredens was het nu blijkbaar weer tijd geworden voor muziek met een iets rustiger karakter. A.G. & Kate kenden Kelvin Henderson al jaren vanwege de talloze tournees die ze in Engeland hadden gemaakt. Waarschijnlijk had ze daar één of meerdere keren met elkaar samengewerkt – ik weet het niet zeker – maar het lijkt me waarschijnlijk.

Voor ons die regelmatig in Harpel over de vloer kwamen was Kelvin een beetje een onlogische keuze, we waren immers gewend aan alleen maar akoestische muziek. Kelvin Henderson was zo’n man die z’n gitaar ergens inplugde voordat hij ging spelen. Niettemin had hij een mooie set. Ik heb deze avond een foto van Bé Holtman gemaakt waar hij zeer aandachtig (in z’n karakteristieke houding) naar de muziek zit te luisteren. Het zal dus de moeite waard geweest zijn…

Toen ik de stukjes schreef over de periode mei/juni ’81 leerde ik dat Kelvin Henderson al meerdere jaren geleden is overleden. Als ik dan deze foto’s weer bekijk realiseer ik me dat ik (we) in die tachtiger jaren van de vorige eeuw toch een héél bijzondere periode meegemaakt hebben. En wat hebben we veel mooie muziek gehoord! En wat hebben we ondertussen veel mensen verloren, mensen waar we toen me intens plezier naar hebben zitten luisteren…

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen:

Comments

comments

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

Geef een reactie