Het zal amper een paar dagen na het festival in Delfzijl zijn geweest dat Bob Everhart ook bij Joke en Rienk Janssen thuis optrad. Vol was het niet in de huiskamer, maar er waren voldoende mensen om samen een gezellige avond te hebben. We hadden wel het gevoel van ‘wat zullen we vanavond nu weer beleven’, maar uiteindelijk bleek het een heel leuk en informeel huisconcert te zijn met veel grappen en grollen. Ik ben het meest blij met de foto’s waar Bob Everhart aan het repeteren is in de werkkamer van Rienk. Michiel had ook een mondharmonica en zat héél aandoenlijk mee te doen… Verder de gebruikelijke foto’s van de vaste gasten…

Bovenstaand filmpje is van lang nadat het optreden in Harpel plaats vond natuurlijk..

Joke benaderde iedereen van te voren als er weer een huisconcert zat aan te komen; op een bepaald moment was dat zelfs meerdere keren per maand… Tijdens de pauze van een optreden kon je altijd een biertje of een fris kopen; een lekker stuk droge worst was ook een van de vaste versnaperingen trouwens… Er lag dan steevast een boek klaar waarin je kon aangeven dat je bij het optreden aanwezig geweest was – en je adres en telefoonnummer natuurlijk. Omdat er toentertijd nog geen email of internet was; was het vervolgens de uitdaging om uit de brij van aanwezigen diegenen te vissen die ‘min of meer’ regelmatig aanwezig waren, zodat er op een zo efficiënt mogelijke manier gebeld kon worden als er weer iets georganiseerd werd. Zo was de kans op een volle huiskamer het grootst natuurlijk…

Deze keer mocht het allemaal niet zo baten. De huiskamer zat maar gedeeltelijk vol…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.