Bob Everhart in ‘The Home of Strictly Country’, Harpel (october ’81)

Het zal amper een paar dagen na het festival in Delfzijl zijn geweest dat Bob Everhart ook bij Joke en Rienk Janssen thuis optrad. Vol was het niet in de huiskamer, maar er waren voldoende mensen om samen een gezellige avond te hebben. We hadden wel het gevoel van ‘wat zullen we vanavond nu weer beleven’, maar uiteindelijk bleek het een heel leuk en informeel huisconcert te zijn met veel grappen en grollen. Ik ben het meest blij met de foto’s waar Bob Everhart aan het repeteren is in de werkkamer van Rienk. Michiel had ook een mondharmonica en zat héél aandoenlijk mee te doen… Verder de gebruikelijke foto’s van de vaste gasten…

Bovenstaand filmpje is van lang nadat het optreden in Harpel plaats vond natuurlijk..

Joke benaderde iedereen van te voren als er weer een huisconcert zat aan te komen; op een bepaald moment was dat zelfs meerdere keren per maand… Tijdens de pauze van een optreden kon je altijd een biertje of een fris kopen; een lekker stuk droge worst was ook een van de vaste versnaperingen trouwens… Er lag dan steevast een boek klaar waarin je kon aangeven dat je bij het optreden aanwezig geweest was – en je adres en telefoonnummer natuurlijk. Omdat er toentertijd nog geen email of internet was; was het vervolgens de uitdaging om uit de brij van aanwezigen diegenen te vissen die ‘min of meer’ regelmatig aanwezig waren, zodat er op een zo efficiënt mogelijke manier gebeld kon worden als er weer iets georganiseerd werd. Zo was de kans op een volle huiskamer het grootst natuurlijk…

Deze keer mocht het allemaal niet zo baten. De huiskamer zat maar gedeeltelijk vol…

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen:

Comments

comments

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

Geef een reactie