Een compleet Nederlandse avond was het in ‘The Home of Strictly Country’ toen Norris en The Cropswood Stringband er optraden. Norris Bennett woonde toentertijd in Haarlem (maar is later teruggekeerd naar de Verenigde Staten) en The Cropswood Stringband… Die kwamen uit Kropswolde, onder de rook van Hoogezand-Sappemeer (of daar hadden ze zich in elk geval naar vernoemd). Ik was altijd een liefhebber van het materiaal van Norris, dat gevoel heb ik daar nog steeds over. Vroeger – zo ongeveer ten tijde van dit optreden – vond ik de muziek van groepen zoals The Cropswood Stringband wat moeilijker te pakken; ik wist niet zo goed wat ik er mee aan moest. Het zat een beetje in de hoek van het Charlie Poole en Grayson and Whitter repertoire. Tegenwoordig denk ik daar anders over, en vind ‘dit soort muziek’ af en toe heel erg mooi.

Deze avond was in elk geval een rustige avond in ‘The Home of Strictly Country’. Er waren niet zo heel veel aanwezigen. Jammer eigenlijk. Wist u dat het huis z’n bijnaam gekregen heeft omdat (1) het blad Strictly Country daar (hoofdzakelijk) door Rienk gemaakt werd, en (2) als het blad dan van de drukker kwam – zeker in het begin van de tachtiger jaren – moest het nog vergaard worden. Met een aantal mensen liepen we dan rondjes langs een groot aantal stapels gedrukte vellen papier. De stapeltjes die we onderweg verzamelden (op de juiste volgorde) hoefden dan alleen nog maar geniet te worden om ‘echte’ bladen te krijgen.

Ik heb in die tijd vaak meegeholpen om ‘de Strictly’ op deze manier verzendklaar te maken. Ik mocht dan mee-eten en had dan ook een leuke en gezellige avond. Regelmatig kreeg ik als ‘loon’ een of twee LP’s mee naar huis. Iedereen tevreden dus, behalve mijn moeder… Die zag mijn verzameling steeds groter worden… Wat moest daarvan worden?

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.