Een country-festival in Kampen? Jazeker! Meerdere jaargangen zelfs… Volgens mij was dit – in 1982 – de eerste lichting van een country-festival in Kampen. In een van de zalen van Hotel Bellevue in het centrum van de stad was het een behoorlijke drukte. Kampen kende in die tijd natuurlijk al een aantal bands en artiesten van naam… Je had The Country Ramblers, je had Groundspeed, je had Berry Selles (helaas onlangs overladen). Dus er was voldoende lokaal talent…

Rienk Janssen was met mij in zijn kielzog naar kampen gereden. Ik kon dan foto’s maken die eventueel in de Strictly Country zouden eindigen (wat regelmatig gebeurde, en ik kon meehelpen zijn handel mee naar binnen te sjouwen. De standruimte die Rienk Janssen nodig had bleek steeds groter te worden, want hij nam altijd en flink aantal Curver-kratten mee (precies op LP-breedte). Vanuit mijn standpunt bezien sneed het mes dan aan twee kanten, ik had vervoer naar de plek waar de actie was, en ik werd soms zelfs weer van huis opgepikt en weer thuis gebracht. Rienk Janssen had een (sjouw)hulpje. Een geval van symbiose dus…

Tijdens deze lichting van het festival waren er meerdere Nederlandse bands. Ik herken Jerrycan op de foto’s, ik heb Jan Roelofs gezien, volgens mij zijn er ook een paar foto’s van Berry Selles. Maar van een groot aantal foto’s heb ik geen idee (meer) wie ik gefotografeerd heb. Toch was het een leuk festival – ik ben meerdere jaargangen weer terug geweest.

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.