A.G. & Kate tijdens een Friesland tournee, optreden in Beetgumermolen (februari ’82)

In de tijd dat zowel Sijbe Oosterhaven als ik regelmatig dingen voor A.G. & Kate organiseerden, woonde hij bij zijn ouders in Beetgumermolen. Logisch dat hij dus ook probeerde daar iets te organiseren voor het duo. Nu was het zo dat Sijbe Oosterhaven en ik niet zo gek vaak ‘elkaars optredens’ bezochten; alhoewel het wel zo is dat hij vaker bij één van ‘mijn’ optredens is geweest dan dat ik bij één van ‘zijn’ optredens ben geweest…

Deze keer was voor Sijbe een thuiswedstrijd. Sijbe’s jongere broer Jan was van de partij op opnamen te maken; A.G. & Kate waren er natuurlijk ook (daar draaide het om) en ik was er ook natuurlijk. Doorgaans was de ‘standaard procedure’ dat ik de beheerder van een kerkje dat onder de supervisie was gekomen van de SOGK (Stichting Oude Groninger Kerken) vroeg of ik voor een bepaalde gelegenheid het kerkje kon huren. Meestal kon dat dan wel…

In Friesland hadden ze natuurlijk ook eem tegenhanger van de SOGK (de SAFT → Stichting Alde Fryske Tsjerken), en ik weet dat Sijbe daar regelmatig zaken mee deed. Er was niet zo gek veel publiek deze keer; dat was (helaas) wel vaker het geval. Dat betekende vaak dat de ‘echte’ betrokkenen er wel waren en dat het dan ook gezellig en iets informeler was. Ik heb het idee dat dat ook in Beetgumermolen het geval was…

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen:

Comments

comments

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

Geef een reactie