Het blad Strictly Country telde indertijd circa 800 abonnees volgens mij voordat het samenging met het Duitse Bluegrass Bühne. Elk jaar organiseerde Rienk – via de Strictly Country – een poll. Uiteindelijk resulteerde deze enquête in de populairste bands, de beste gitarist, de beste banjoïst, enzovoorts. Ik weet niet zo goed meer wanneer deze traditie begon, maar het zou zo maar kunnen dat dit het eerste Pollwinnaarsconcert was. A.G. & Kate en Jerrycan wonnen allebei in verschillende categorieën (natuurlijk). Om de overwinning te vieren werd er natuurlijk een Pollwinnaarsconcert georganiseerd.

A.G. & Kate kregen een soort vierkante houten plank (met snijwerk) uitgereikt, die vervolgens bij hen thuis is opgehangen (en daar volgens mij nog steeds hangt). Of Jerrycan ook een soort van trofee kreeg uitgereikt weet ik niet meer. Ik woonde in deze tijd nog bij mijn ouders thuis en had daar al vaak aangegeven dat ‘die huisconcerten’ toch wel héél erg leuk waren en dat pa & moe Vogel maar eens een keertje mee moesten om de sfeer te proeven als het ware. Mijn moeder vond het wel interessant, maar m’n vader had een iets meer cynische benadering. Hij vond dat het allemaal een kwestie van ‘opgaan, blinken, en verzinken’ was. Nu geldt dat voor vrijwel alles in het leven, en mijns inziens ook voor het leven zelf…

Ik vond het een geweldige avond. Een optreden van A.G. & Kate vond ik doorgaans heel erg leuk, maar een optreden van Jerrycan was ook een traktatie. Theo Lissenberg had een mooie sympathieke zangstem, en de band klonk mooi samenhangend. Toen de LP van Jerrycan uitkwam, waren de besprekingen ook héél erg lovend. Geen wonder dus dat we een mooie avond hadden! En m’n ouders? Mijn moeder vond het héél interessant en ging met iedereen in gesprek; m’n vader had wel een aardige avond gehad, maar bleef vasthouden aan z’n standpunt van ‘opgaan, blinken, en verzinken’. Ik was echter laaiend enthousiast…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.