Het was waarschijnlijk de dag na het Pollwinnaarsconcert in Harpel dat het optreden van A.G. & Kate en Jerrycan in Zaal Summertime in Mussel plaats vond. Siep & Fennie Schoenmaker uit het gehuchtje Kopstukken (dat bestaat echt) hadden een grote hand gehad in de organisatie van dit optreden. Op zich een beetje verwonderlijk dat er de volgende dag weer wat georganiseerd werd, want Harpel en Mussel liggen met de auto nog geen 10 kilometer uit elkaar – en dat in Westerwolde, een relatief dun bevolkt gebied… Niettemin zat Zaal Summertime aardig vol…

Uit het boekje van Michiel Janssen. Het versje is van Bart van der Velde, en de tekening is van Fiel van der Veen… Foto van een van de pagina’s van Rienk’s boek…

De avond leek in sterke mate op de voorgaande avond. Vanzelfsprekend waren er hier en daar wat aanpassingen in het programma en natuurlijk werden er deze avond geen awards uitgereikt. Iedereen was de voorgaande avond in Harpel blijven slapen. Eén van de dingen die Joke dan altijd probeerde te organiseren was om de overnachtende musici te verleiden tot het schrijven van een versje in één de poëziealbums van de kinderen – helaas zijn deze albums (volgens mij) later verloren gegaan. Een hele trits van deze versjes staan trouwens in het boek ‘Say Partner; Strictly Country in Nederland’ (ISBN # 90-9002003-9) dat Rienk Janssen in 1988 schreef naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van het blad Strictly Country.

Over de artiesten van deze avond kan ik kort zijn. Het programma van de voorgaande avond was zéér te genieten, er was dus geen enkele aanleiding om te veronderstellen dat dat deze avond niet het geval zou zijn… Het was ook niet het geval; het was een voortreffelijke avond, waarbij ik wel wil aantekenen dat ik altijd iets meer genoot in de huiskamer van Joke & Rienk ten opzichte van een wat grotere zaal…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.