Bob Paisley & The Southern Grass kwamen naar Nederland. De band bestond toen uit Bob Paisley; twee zonen (Danny en Mike), Dick Staber, Paul Silvius (die hadden we ook al eerder gezien), en Leroy Mumma. Rienk Janssen had me gevraagd of ik wat mooie foto’s van de band wilde maken, omdat er nagedacht werd over het maken van opnames voor een LP. Ik al twee keer het voorrecht gehad om een foto voor een LP-hoes aan te mogen leveren (één keer voor een LP van A.G. & Kate, en één keer voor een LP van Joe Val & The New England Bluegrass Boys).

De foto’s voor die eerste twee LP-hoezen waren gekozen uit ‘toevallig’ gemaakte foto’s van een optreden – dit was net iets anders… Ik vond deze keer veel spannender, want nu moest ik ‘van te voren’ nadenken over hoe een ‘mooie’ foto er uit zou moeten zien. Na lang nadenken had ik bedacht dat ik met de mannen naar Bourtange zou willen gaan. Nadat we de voorgaande avond heerlijk hadden gegeten gingen we de volgende dag op weg naar Bourtange. Dit oude vestingstadje ligt niet zo ver bij Harpel vandaan – ik stond foto’s te maken voordat ik het goed en wel in de gaten had. Het was een wat bewolkte dag, lang niet zo fraai weer als ik gehoopt had…

Uiteindelijk heb ik een heel aardige serie foto’s gemaakt, maar bij nader inzien niet echt geschikt voor de hoes van een LP. Daar werd een andere foto voor gebruikt (komt later wel een keertje aan de orde). De negatieven van deze serie werden netjes opgeborgen – ik herinnerde mij pas dat ik ze gemaakt had toen ik de negatieven ging scannen…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.