Jody is een multi-instrumentalist uit Californië in de Verenigde Staten, verbazingwekkend goed op gitaar, mandoline en banjo (onder andere) en was deze keer voor het eerst te gast in Harpel. Het was een buitengewone bijkomstigheid dat zijn bezoek samenviel met dat van Peter Rowan en Transatlantic Bluegrass, de bluegrassband uit Frankrijk. In eerste instantie kwam Jody Stecher wat wonderlijk en afstandelijk over, maar op het moment dat hij een instrument pakte, pakte hij de hele kamer in. Hij had geen geluidsinstallatie bij zich (had hij ook niet nodig). Hij zette een stoel voor de kast neer en begon een mooie mix van verhalen en songs. Het was jammer dat hij ons vriendelijk doch dringend verzocht om geen foto’s te maken van het optreden – dat zou hem alleen maar storen – maar héél stiekem heb ik één foto van het optreden gemaakt. De andere foto heb ik voorafgaand aan het optreden gemaakt. Liz speelde in die tijd gitaar en was regelmatig heel serieus aan het oefenen. Ze wilde Jody graag laten horen wat ze kon, en hij nam de tijd voor haar. Die ene foto vind ik veel mooier dan de foto van het optreden. Dankzij Jody Stecher kennen we hier de song ‘The bramble and the rose’ van Barbara Keith. Niet zo lang nadat Jody Stecher in Nederland was geweest speelden verschillende Nederlandse bands deze prachtige song ook…

We have been so close together, each a candle, each a flame
All the dangers were outside us, and we knew them all by name
See how the bramble and the rose intertwine
Love grows like the bramble and the rose. ‘Round each other we will twine

Now I’ve hurt you and it hurts me just to see what we can do
To ourselves and to each other without really meaning to
See how the bramble and the rose intertwine
Love grows like the bramble and the rose. ‘Round each other we will twine

So put your arms around me and we’ll sing a true love song
And we’ll learn to sing together sing and laugh the whole night long
See how the bramble and the rose intertwine
Love grows like the bramble and the rose. ‘Round each other we will twine

See how the bramble and the rose intertwine
Love grows like the bramble and the rose. ‘Round each other we will twine

‘Round each other we will twine

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.