Interview met Mary Gauthier in Vredenburg, Utrecht (2001)

Rond de eeuwwisseling werden in Vredenburg, Utrecht jaarlijks de Blue Highways festivals met als thema Americana muziek georganiseerd. De naam van het festival was ontleend aan het gelijknamige boek van William Least Heat-Moon. Ik denk dat deze festivals veel bij hebben gedragen aan de populariteit van de Americana-muziek in ons land. Kees Jansen en ik waren trouwe bezoekers van dit festival. We hebben er mensen zien optreden als Iris DeMent, Guy Clark en dergelijke, maar ook Mary Gauthier zijn we verschillende keren daar tegen gekomen. Mary Gauthier maar indruk met haar doorleefde sobere en iets donkere teksten. Op mij maakte ze toentertijd een enorme indruk met haar Drag Queens In Limousines’.  Daarnaast was ze juist weer héél toegankelijk en aanspreekbaar. Na afloop van een optreden in 2001 hebben we de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of ze beschikbaar was voor een interview. Dat was absoluut geen probleem. Kees Jansen had in die tijd een programma bij de Lokale Omroep in Dongen, waarschijnlijk was hij van plan het interview daar voor te gebruiken. Hij had in elk geval de vragen bedacht en stelde deze ook. Ik maakte de foto’s, die vervolgens ergens op mijn computer volledig uit het zicht verdwenen. Onlangs vond ik ze weer terug, nota bene in hetzelfde mapje waar ik ook de losse documenten van het verslag van de fietsvakantie van 1995 vond. Het zijn leuke foto’s en mooie herinneringen. Het is dus jammer om ze niet te gaan posten…

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen:

Comments

comments

Harry Vogel

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

Geef een reactie