Rond de eeuwwisseling werden in Vredenburg, Utrecht jaarlijks de Blue Highways festivals met als thema Americana muziek georganiseerd. De naam van het festival was ontleend aan het gelijknamige boek (een beetje moeilijk te lezen vond ik) van William Least Heat-Moon. Ik denk dat deze festivals veel bij hebben gedragen aan de populariteit van de Americana-muziek in ons land. Kees Jansen en ik waren trouwe bezoekers van dit festival. We hebben er mensen zien optreden als Iris DeMent, Guy Clark en dergelijke, maar ook Mary Gauthier zijn we er verschillende keren daar tegen gekomen. Mary Gauthier maakte een grote indruk met haar doorleefde sobere en iets donkere teksten. Op mij maakte ze toentertijd een enorme indruk met haar Drag Queens In Limousines’.  Daarnaast was ze ‘off stage’ juist weer héél toegankelijk en aanspreekbaar. Na afloop van een optreden in 2001 hebben we de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of ze beschikbaar was voor een interview. Dat was absoluut geen probleem. Kees Jansen had in die tijd een programma bij de Lokale Omroep in Dongen, waarschijnlijk was hij van plan het interview daar voor te gebruiken. Hij had in elk geval de vragen bedacht en stelde deze ook. Ik maakte de foto’s, die vervolgens ergens op mijn computer volledig uit het zicht verdwenen. Onlangs vond ik ze weer terug, nota bene in hetzelfde mapje waar ik ook de losse documenten van het verslag van de fietsvakantie van 1995 vond. Het zijn leuke foto’s en mooie herinneringen. Het is dus jammer om ze niet te gaan posten…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.