Waarschijnlijk was het vanwege het feit dat The Seldom Scene naar Europa kwam dat Joke & Rienk Janssen besloten af te reizen naar Toulouse (net aan de Franse kant van de Pyreneeën). Rienk was een groot fan van de band, zo zeer zelfs dat de kat thuis Duffey heette (het beest was vernoemd naar John Duffey). Het probleem met The Seldom Scene is dat ze ‘seldom seen’ waren, zeker in Europa! Dit was dus een buitenkans van de eerste orde! De beslissing om samen naar Toulouse te reizen was dan ook snel genomen. Ik had thuis al een serie LP’s van The Seldom Scene liggen en die waren regelmatig te vinden op mijn platenspeler. Van alle bands die we er zouden kunnen verwachten verheugde ik me het meest op het optreden van John Duffey en zijn mannen.

Er werd daar in Toulouse, in de Halle aux Grains, voor het eerst een internationaal een Bluegrass Festival georganiseerd waar The Seldom Scene op zou treden, maar ook The New Grass Revival, Peter Rowan, de Italiaanse band Red Wine (geformeerd rond de gitarist Beppe Gambetta) en ons eigen Jerrycan. Er werd dus flink uitgepakt! Er waren nog een aantal bands aanwezig, maar het is voor mij vrij moeilijk te reconstrueren welke bands er toen hebben opgetreden. Ik was, net als Rienk Janssen, behoorlijk onder de indruk van The Seldom Scene en wilde erg graag mee naar Frankrijk. Dat was geen probleem. We besloten met de trein naar Toulouse te reizen, een groot gedeelte van de reis zou met de TGV gereisd worden. Ondanks het feit dat de Tres Grande Vitesse erg snel gaat was het nog steeds een behoorlijke reis. We hadden het dan ook wel een beetje gehad toen we eindelijk in Toulouse aangekomen waren. We namen onze intrek in Hotel Du Donjon, ik had daar kamer nummer 15. Ik zal gelijk maar bekennen dat ik toentertijd de sleutelhanger van de kamersleutel ontvreemd heb. Sinds juni 1983 hangt ie aan mijn persoonlijke sleutelbos.

Ik heb een groot aantal foto’s gemaakt tijdens de paar dagen dat we in Toulouse waren. Een paar van mijn favorieten zijn een foto van John Duffey en een foto van Peter Rowan. De foto van John Duffey is door Liz Meyer gebruikt om buttons van te maken waar ze tijdens een feestje in de Verenigde Staten Duffey heeft zitten plagen en de foto van Peter Rowan werd gemaakt op het moment dat hij in de gaten kreeg dat hij mij een paar weken daarvoor op een andere plek ook al tegen het lijf gelopen was. Verder herinner ik me dat ik, toen ik achter de artiesten op het podium stond en een foto van het publiek wilde maken met de band ruggelings op de voorgrond van het podium af ben gevallen. Ik was druk bezig de juiste positie te kiezen en had niet precies in de gaten waar het podium eindigde zullen we maar zeggen. Ik weet niet meer tijdens welk optreden het was…

We hebben enorm genoten van de verschillende optredens en hebben veel met de mannen van Jerrycan opgetrokken, die hebben ook meerdere keren opgetreden tijdens dit festival. Ik ben aanwezig geweest bij de optredens van The Seldom Scene, bij die van The Newgrass Revival, bij die van Jerrycan, en voor de rest herinner ik me enorme glazen bier (van die grote kannen van een liter) en dat het enorm warm was daar in Zuid-Frankrijk. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.