Een deel van mijn LP-verzameling is tot stand gekomen door mee te helpen met allerlei klusjes in- en om het huis bij Joke en Rienk Janssen in Harpel. Ik ben daar vroeger vaak geweest om te schilderen, te sjouwen en/of op te ruimen of om werk in de tuin te doen. Deze dag in september ’83 was niet anders. Aan de achterkant van het huis zou een groot terras moeten komen, dat was al heel lang een wens. Tot die tijd was er sprake van een kleiner terras, maar waarschijnlijk was het Joke die had  bedacht dat een véél groter terras ook zo z’n voordelen zou hebben. Gelukkig was er onder de reguliere bezoekers van de optredens in The Home of Strictly Country ook een stratenmaker, die wel zin had aan een extra klusje. Hij had een goede secondant meegenomen en nu was er nog de noodzaak voor een aangever, iemand die met trottoirtegels wilde sjouwen. Die laatste taak was voor mij weggelegd. Ik werd dan na een dag hard werken ‘uitbetaald’ in de vorm van ‘ach, zoek maar twee of drie LP’s uit’ of iets dergelijks…

‘Smilin’ Jim Eanes was al eerder in Harpel geweest. Ik vond het altijd een enorm plezier om even met Jim te kletsen. In Juli ’83 was Jim’s vrouw Dickie overleden, misschien was haar overlijden wel een soort van aanleiding om een paar maanden later maar weer eens op reis te gaan. Hoe het ook was, het was (naar mijn mening) fantastisch dat Jim weer in het land was. Jim Eanes was natuurlijk niet de eerste de beste. In 1948 had hij een korte periode voor Lester Flatt & Earl Scruggs en hun Foggy Mountain Boys gewerkt, voordat hij één van Bill Monroe’s Bluegrass Boys werd. Maar ook had Jim met Snuffy Jenkins and Homer ‘Pappy’ Sherrill Ondanks dat was Jim de vriendelijkheid en bescheidenheid zelve. Hij was niet alleen gezegend met een prachtige stem, en had daar naast ook het talent om héél erg mooie en beeldende songs te schrijven. Het was dus geen straf om een dagje tuinwerk af te sluiten met een mooi optreden. Meer informatie over Jim Eanes is trouwens te vinden op deze website (de site wordt onderhouden door Jim’s kleindochter).

A.G. & Kate hadden Jim deze keer op sleeptouw en het was dan ook logisch dat de avond verzorgd werd door zowel A.G. & Kate als Jim Eanes. In mijn herinnering was het een mooie, gezellige avond met het gevoel dat je ‘onder vrienden’ was. Ooit kreeg ik van Jim Eanes een van zijn songbooks. Zo ongeveer in de periode eind veertiger tot in de zestiger jaren lieten artiesten dit soort boekjes maken om een extra bron van inkomen te hebben. Ik heb het boekje een keer laten scannen en ook een post aan gewijd, maar het leek me passend om het songbook van Jim Eanes ook in deze post weer terug te laten komen…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.