Programma: Jerrycan (NL); The Juggernaut Stringband (USA); Egbert Meyers (NL)

Een groot gedeelte van de tijd dat ik mijn militaire dienstplicht vervulde, in 1978-’79, was ik gelegerd in de Johannes Postkazerne in Havelterberg. Dat is in de buurt van Steenwijk. Zeker in mijn diensttijd kwam ik regelmatig in Steenwijk, daarna natuurlijk niet zo vaak meer. Hoe het optreden op de markt in Steenwijk tot stand is gekomen weet ik niet meer. Jerrycan was er, Egbert Meyers was er, en The Juggernaut Stringband was er ook. Ver was er natuurlijk een plein vol met mensen uit Steenwijk en omgeving. Natuurlijk was het héél goed mogelijk om met een dergelijk programma een avond te vullen met goede muziek. Dat gebeurde ook. Ik denk dat ik die avond meegegaan ben om Rienk te helpen met het uit- en inladen van zijn bakken met te verkopen LP’s, maar ik weet het niet helemaal zeker meer.

Op de markt was een mooi overdekt podium gebouwd, met veel rood zeil. Voor de foto’s die ik wilde maken die avond was dat zeil natuurlijk niet zo’n goed idee, maar ik moest het er maar mee doen. Het is echter belangrijk dat geluidsapparatuur droog staat, en ons Nederlandse klimaat was ook in 1983 niet zo heel erg goed voorspelbaar. Een optreden van Jerrycan was altijd een feestje, Egbert Meyers heeft/had een eigen stijl die mij erg goed lag (nog steeds erg goed ligt), en The Juggernaut Stringband hadden we eerder kunnen horen tijden het 2e Strictly Country Festival in het Openluchttheater in Diever.

Ik ben nooit een grote fan geweest van optredens met enkel staanplaatsen. Ik zit liever terwijl ik naar muziek luister. Maar ondanks dat was het een aardige avond daar in Steenwijk, met muziek die zeker de moeite waard was om er naar toe te gaan.

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.