Programma (op alfabetische volgorde): A.G. & Kate (NL), Egbert Meyers (NL), Jerrycan (NL), Norris (NL/USA), The Alabama Country Boys (NL), Wade & Julia and Leon Spain Mainer (USA).

Rienk Janssen (Strictly Country) had in de zomer van 1983 de 2e editie van het Strictly Country Festival in het Openluchttheater van Diever georganiseerd. Wade en Julia Mainer waren daar samen met hun zoon Leon Spain de hoofdattractie (en The Sullivan Family was er natuurlijk ook). Maar voor mij golden de Mainers echter als het onbetwiste hoogtepunt van dit festival. A.G & Kate grepen de zomer van 1983 aan om de 1e editie van hun eigen Grand Ole Opry Festival te organiseren (hun huis heet ‘The Grand Ole Opry’). Ze hadden daarvoor een terrein in het dorpje Oosteind gevonden (net buiten Oosterhout in Noord-Brabant). De line-up was in grote lijnen identiek aan die van het Strictly Country Festival in Diever (met uitzondering van The Sullivan Family en The Juggernaut Stringband volgens mij).

Ik was al op tijd met Rienk Janssen en zijn platenstand naar Oosteind afgereisd, en maakte mee dat er door (onder andere) Kees Jansen een grote hoeveelheid klapstoeltjes klaargezet werd. A.G. & Kate hadden een vrachtwagen geregeld waarvan het laadgedeelte als podium diende. Een vindingrijke list! Dankzij de huif zouden de artiesten en de geluidsinstallatie minder last van een eventuele regenbui hebben als in Diever het geval was. Het bleek een stralende dag te zijn en een scala van mensen had bedacht dat Oosteind een mooie bestemming voor deze middag zou zijn. Ondanks het feit dat er ten opzichte van Diever twee acts minder op het programma stonden was het een prima programma. Op de foto bovenaan dit stukje zie ik A.G. en Jan Verhoog staan, volgens mij praatte Jan de hele middag aan elkaar…

Ik heb die dag een prachtig festival meegemaakt. Sowieso waren er geen artiesten in het programma waar ik ‘iets minder’ mee had, dus ik was er op gebrand alles mee te maken. We hebben die dag beslist waar voor ons geld gehad! Voor mij maakte het dan ook niet uit dat ik A.G. & Kate al ik weet niet hoe vaak eerder had gehoord; hetzelfde gold trouwens ook voor Jerrycan, Norris, The Alabama Country Boys en Egbert Meyers. Zelfs Wade & Julia Mainers en hun zoon Leon Spain hoorde ik deze dag voor de derde keer… Het maakte mij niet uit… Ik zou zo de klok naar augustus ’83 terug willen zetten en alles nog een keer beluisteren. Ja toch?

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.