Het plan was om een optreden van Del McCoury in ‘The Home of Strictly Country’ op te nemen en de opnamen uit te brengen op het Strictly Country label van Rienk Janssen. Pieter Groenveld maakte de opnamen (volgens mij was het op een zondagmiddag, maar dat weet ik na al die jaren niet meer zo duidelijk). Er was publiek aanwezig, maar het zat minder vol dan dat het anders gezeten zou hebben als er geen opnamen zouden worden gemaakt. Ook in 1983 was Del McCoury al goed voor een portie stevige bluegrass (hij had alleen nog niet zo veel awards gewonnen als tegenwoordig het geval is). Ik was er bij en heb een héél aardige middag gehad, ook nog een paar foto’s gemaakt. Op de een of andere manier zijn een aantal van de opnamen die tijdens dit optreden gemaakt zijn verschenen op verschillende verzamel LP’s (en later heruitgebracht op CD). Ik kan me herinneren dat het optreden een bepaalde mate van ‘rommeligheid’ of ‘ongeorganiseerdheid’ had, dat niet alles even vlot uit de verf kwam als oorspronkelijk de bedoeling was. Aan de andere kant is het natuurlijk behoorlijk lang geleden; ik was er bij (en gelukkig heb ik de foto’s nog). Grappig is het dat verschillende foto’s van zo lang geleden allerlei verschillende herinneringen oproepen…

Pieter Groenveld plaatste de volgende reactie op Facebook: Thanks a lot Harry Vogel for making pictures during many of the gigs in Harpel in the early days. Due to ‘conditions’ of two of the band members the recordings of the Del McCoury & the Dixie Pals did not all come out as we all hoped for. However, the tracks that did are magic. The band then were Del McCoury, Ronnie McCoury (then 15 years old, they were his first recordings), Paul Silvius, Jon Glik, and Jack Leonard. See ‘Who Will Calm the Storm’ CD SCR-26 https://store.cdbaby.com/cd/wwcts

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.