Line-up (op alfabetische volgorde): A.G. & Kate (NL); Del McCoury & The Dixie Pals (USA); Doyle Lawson & Quicksilver (USA); Jerrycan (NL); The Alabama Country Boys (NL).

Vorig jaar tijdens de Dag van de Groninger Geschiedenis liep ik Fred Reiffers tegen het lijf. Net als ik was hij natuurlijk ook een stukje ouder geworden ten opzichte van 1983, maar we herkenden elkaar gelijk toen we elkaar in het vizier kregen… In 1983 liet Rienk Janssen de Strictly Country drukken via Fred Reiffers. Fred woonde in die tijd in Ten Boer en eens in de paar maanden ging Rienk daar langs om de kopij in te leveren, zodat er weer een nieuw blad gemaakt kon worden. Fred vertelde me vorig jaar dat hij altijd al een man geweest was met een scala aan interesses; het was dus ook geen wonder dat hij op een bepaald moment met het Bluegrass- en Old-time festival in de Oosterpoort in Groningen was begonnen. Deze foto’s gaan over de 5e editie van dit festival. Dat op zich was al een hele prestatie trouwens, want er komt behoorlijk wat bij kijken om een dergelijk groot evenement gestroomlijnd te laten verlopen…

Del McCoury en z’n Dixie Pals waren al in het land natuurlijk, maar Doyle Lawson & Quicksilver had ik nog niet eerder live gehoord. Dat was voor mij ook gelijk het hoogtepunt van deze dag! We werden natuurlijk verschrikkelijk verwend in die tijd, want de ene na de andere bluegrassband ondernam de reis naar Europa en deed dan (onvermijdelijk) ook Rienk Janssen (en zijn netwerk) aan. Het gevolg was natuurlijk dat we op een bepaald moment amper meer verrast werden als er weer eens een topband voorbij kwam stuiven. Terugkijkend naar die jaren kan ik het alleen maar eens zijn met Bertus Kor (eigenaar van The Magic Buzz aan de Steentilstraat in Groningen). Hij had me een aantal jaren voordat ik deze website begon al eens gevraagd of ik ooit van plan was geweest mijn archief, voor zover ik dat had, toegankelijk te maken voor anderen. Ik zou er waarschijnlijk een hoop mensen veel plezier mee doen. Misschien wel meer dan ik in de gaten zou hebben… Een website of zoiets… Ondertussen zijn we een paar jaar en ruim 15.000 views verder…

Bovenstaande clip van YouTube is van een paar jaar later, maar geeft wel een goed beeld van datgene wat we toen hebben meegemaakt. Vorig jaar tijdens ons gesprek in De Groninger Archieven bleek dat Fred Reiffers met het nodige plezier terug keek op de periode dat hij actief was met het organiseren van allerlei muzikale zaken – dat doe ik ook! Met veel plezier zelfs! Ook dit festival maakt daar natuurlijk deel van uit…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.