Countryfestival in Kampen (oktober ’83)

Line-up (op alfabetische volgorde): A.G. & Kate (NL); Berry Selles (NL); Del McCoury & The Dixie Pals (USA); Egbert Meyers (NL); Groundspeed (NL); The Alabama Country Boys (NL).

Del McCoury en z’n Dixie Pals waren een korte periode in Nederland. Er waren al twee optredens geweest in Harpel en nu was het tijd geworden voor een heus festival in Kampen. Zowel Groundspeed als Berry Selles kwamen uit Kampen, waarschijnlijk dat dat mede de reden dat we naar Kampen gingen voor dit festival. Ik vermoed dat voornamelijk Groundspeed bepalend waren dat we in dezelfde zaal zaten als eerder. Het was een mooie en afwisselende line-up met een scala aan bekende namen. Allemaal mensen die ik al langere tijd kende en regelmatig op had zien treden. Sommigen wat minder vaak, anderen wat vaker. Rienk Janssen had z’n stationcar volgeladen met kratten met LP’s voor de verkoop, en ik ging mee ter ondersteuning, om mee te helpen met sjouwen en gewoon omdat het leuk was. Op de één of andere manier heb ik de zaal in Hotel Bellevue (?) nooit zo gezellig gevonden, maar dat neemt niet weg dat het een mooie middag/avond was!

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen:

Comments

comments

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

One Comment

Geef een reactie