Of het optreden in Balloo dat ik een paar dagen geleden postte nu eerder of later was dan het optreden bij Joke & Rienk Janssen thuis weet ik niet zo goed meer. Waarschijnlijk was het net andersom dan dat het nu gepost wordt, maar dat nemen we maar voor lief. Ik vond Het Schepershoes in Balloo altijd een prachtige plek om voor een optreden naar toe te gaan, we hadden het er altijd goed. Indertijd woonde de herder van de schaapskudde die graasde op het Ballooërveld er samen met z’n vrouw. Om een iets bredere basis van inkomen te hebben waren ze de uitbaters van Het Schepershoes geworden (ik denk dat het zo gegaan is). Ik kwam echter veel vaker in Harpel om naar huisconcerten te luisteren, om mee te helpen met het vergaren van de Strictly Country, om omdat ik een stuk wilde fietsen en Harpel makkelijk te bereiken was vanuit Stadskanaal (waar ik toen woonde).

Meer over vergaren...
Vergaren is het in de juiste volgorde verzamelen van losse vellen, waardoor een set of losbladig boekwerk ontstaat. Dit verzamelen kan met de hand of met een vergaarmachine. De Strictly Country werd met de hand vergaard. Allerlei stapels van steeds dezelfde pagina’s werden in de juiste volgorde op tafel gelegd en met een aantal mensen liepen we dan rondjes rond de tafel en pakten steeds één vel van iedere stapel. Je moest er natuurlijk goed je aandacht bij hebben om de pagina’s van het tijdschrift wat je op deze wijze aan het samenvoegen was op de juiste volgorde hield. De ongeniette tijdschriften werden dan gestapeld (om en om 90° gedraaid) en vervolgens geniet.

James Carson was een artiest waar we nog niet eerder van gehoord hadden, maar A.G. & Kate hadden het plan opgevat om daar verandering in te brengen. Een EP met ouder materiaal verscheen op het Strictly Country label en er waren allerlei verschillende optredens in het land. Het waren mooie en interessante optredens met veel mooie songs en schitterende verhalen vanuit het verleden. Het bleef echter bij een éénmalige tournee van James Carson…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.