Verreweg de meeste huisconcerten in Joke & Rienk’s huis in Harpel hadden stevige bluegrass als basis (met uitzondering van A.G. & Kate natuurlijk). Trefoil was één van de andere uitzonderingen Sharon Counts was bovendien ook al eerder in Harpel geweest; toen in gezelschap van Norris. Nu Had Sharon de rest van de band maar meegenomen. Het Amsterdamse trio bestaande uit Sharon Counts, Jan Vader en Michael Collins stond garant voor een onderhoudende middag waarbij de artiesten steevast met het publiek in gesprek gingen en de aanwezigen bij hun optreden werden betrokken. Ik herinner me nog goed Jan Vader’s uitvoering van ‘Al die willen te kap’ren varen’. We hebben een prachtige zondagmiddag gehad met heel veel songs die we niet of nauwelijks tijdens andere optredens hoorden…

Al die willen te kaap’ren varen moeten mannen met baarden zijn
Jan, Pier, Tjores en Corneel, die hebben baarden, die hebben baarden
Jan, Pier, Tjores en Corneel, die hebben baarden, zij varen mee

Al die ranzige tweebak lusten moeten mannen met baarden zijn
Jan, Pier, Tjores en Corneel, die hebben baarden, die hebben baarden
Jan, Pier, Tjores en Corneel, die hebben baarden, zij varen mee

Al die deftige pijpkens smoren moeten mannen met baarden zijn
Jan, Pier, Tjores en Corneel, die hebben baarden, die hebben baarden
Jan, Pier, Tjores en Corneel, die hebben baarden, zij varen mee

Al die met ons de walrus kelen moeten mannen met baarden zijn
Jan, Pier, Tjores en Corneel, die hebben baarden, die hebben baarden
Jan, Pier, Tjores en Corneel, die hebben baarden, zij varen mee

Al die de dood en de duivel niet duchten moeten mannen met baarden zijn
Jan, Pier, Tjores en Corneel, die hebben baarden, die hebben baarden
Jan, Pier, Tjores en Corneel, die hebben baarden, zij varen mee

Kleine aanvulling: Pieter Groenveld berichtte mij via Facebook dat hij in 1993 de CD ‘Forward to the past’ op heeft genomen voor Strictly Country Records. De productie was in samenwerking met Wim Bloemendaal. Een afbeelding van de CD is terug te vinden in de onderstaande galerij met foto’s van het optreden uit 1984.

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.