Waarschijnlijk was Charlie Moore de eerste echte bluegrass act die ik in The Home of Strictly Country heb gezien. Ik heb daar geen foto’s van, maar indertijd had ik via mensen die ik kende toch een paar foto’s van het optreden gekregen en in één van mijn plakboeken zitten. Joe Val en z’n New England Bluegrass Boys waren na Charlie Moore dan ook de eerste ‘echte’ bluegrassband die ik in dezelfde Home of Strictly Country meegemaakt heb. Op de een of andere manier zijn dat dan ook de bands waar je vaker naar teruggrijpt. De muziek van Charlie Moore vind ik nog steeds prachtig. Het heeft een soort ouderwetse kwaliteit waarbij het meer om de inhoud en het gevoel gaat dan om de virtuositeit(dat is mijn mening in elk geval). Hetzelfde gevoel had ik altijd bij Joe Val en z’n mannen. Ik heb ze vaak horen optreden en ik heb nagenoeg alle LP’s en CD’s in mijn verzameling zitten en nog steeds heb ik prachtige herinneringen aan deze band. Ik zie het nog voor me hoe Joe Val – verlegen als ie was – totaal veranderde op het moment dat hij zijn mandoline in handen had. Die mandoline van Joe is nu in het bezit van Kevin Lynch, maar waarschijnlijk wisten jullie dat wel… Het is dan ook duidelijk dat ik niet het gevoel had van ‘ach, die mannen heb ik al zo vaak gehoord, dat sla ik maar een keertje over…’. Nee, als Joe Val en The New England Bluegrass Boys in de buurt waren ging ik er naar toe.

A.G. & Kate openden de avond en speelden in de eerste set de sterren van de hemel; wat hebben die twee voor veel bands in Harpel de eerste set gespeeld… Totaal andere muziek, maar daarom niet minder mooi. A.G. heeft/had zijn roots in het onderwijs zitten, en dat was ook toen al vaak te merken. Hij wilde zijn publiek altijd ‘iets meegeven’, ons iets leren. Dat is in mijn geval behoorlijk goed gelukt. Als ik door mijn LP-kast blader zie ik veel staan waarin in de hand van A.G. herken. Zo waren de optredens van A.G. & Kate vaak ook opgebouwd. Mooie songs uit een onverwachte hoek, dat maakte die optredens ook interessant en leuk om naar te luisteren. Je zult het begrijpen dit zijn foto’s van een avond waarvan ik nu nog steeds denk: ‘ik ben blij dat ik er bij was…’.

Een foto van dit optreden verscheen op de achterkant van het hoesje van de onderstaande CD. De foto op de voorkant van het hoesje heb ik tijdens een eerder optreden van Joe Val & The New England Bluegrass Boys gemaakt. De CD is een heruitgave van een eerdere LP op Strictly Country, vandaar dat het mogelijk was om de foto van Joe Val’s hand op de achterkant van het hoesje te plaatsen – deze foto staat niet op de LP-hoes…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.