In 1984 was het voor de 3e keer dat er een poll-winnaars concert in ‘The Home of Strictly Country’ georganiseerd werd. Het blad Strictly Country bestaat ondertussen niet meer, maar organiseerde in 1982 voor het eerst een populariteits-onderzoek, in het Engels ook wel een ‘poll’ genoemd (ook toen al waren we niet vies van wat Engelse woorden in ons dagelijks taalgebruik). De eerste twee poll-winnaars concerten hadden zowel A.G. & Kate als Jerrycan als uitvoerende artiesten, gewoon omdat die artiesten in de meeste klassen de meeste punten hadden verzameld.

In 1984 was het echter anders. Ik heb weliswaar foto’s van Jerrycan in het desbetreffende mapje staan, maar niet van A.G. & Kate. Wel van Egbert Meyers. Hoe dan? Dat weet ik niet (meer). Op de een of andere manier vonden we het toentertijd logisch dat A.G. & Kate in alles vertegenwoordigd waren, maar blijkbaar waren de uitkomsten van het populariteits-onderzoek anders. Hoe dan ook, het was natuurlijk wel reden genoeg om een gezellig huisconcert te organiseren. De muziek van Egbert en de muziek van Jerrycan liggen aan de ene kant redelijk dicht bij elkaar, maar we waren ook voldoende verschillen om het toch een mooie middag/avond van te maken.

Dat was natuurlijk ook de belangrijkste reden om een dergelijke avond te organiseren. Naast het feit dat het leuk was om elkaar te ontmoeten, en dat het voor Rienk Janssen mooi was om een paar extra abonnees voor het blad Strictly Country in te kunnen schrijven, of om weer een stapeltje LP’s te kunnen slijten. Het publiek vond het allemaal prima, die kwamen graag naar Harpel om elkaar te ontmoeten en naar mooie muziek te luisteren; ik ging sowieso graag naar Harpel…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.