Cloud Valley in ‘The Home of Strictly Country’, Harpel (April ’84)

Cloud Valley was een progressive bluegrass band uit Charlottesville, Virginia en bestond uit Bill Evans (banjo); Missy Raines (bas), Charlie Rancke (gitaar), en Steve Smith (mandoline). De band was een relatief kort leven beschoren. Hun eerste album ‘A Bluegrass Ensemble’ verscheen in 1983 en in 1985 verscheen ‘Live In Europe’ op het Strictly Country label. Echter… Hun laatste optreden was ook in 1985, in Winfield, Kansas.

Los van het feit dat ik vond dat deze band fantastische muziek maakte, geeft de bovenstaande alinea ook gelijk een probleem weer. Volgens mij was het zo dat tegen de tijd dat ‘Live in Europe’ op het SCR-label verscheen, de band al opgehouden was te bestaan. Commercieel gezien was daardoor het SCR-album iets moeilijker tot een succes te maken. Ik herinner me wel dat ik deze avond wel naar heerlijke muziek heb zitten luisteren, ondanks het feit dat ik geen van de mensen op het podium ooit weer heb gezien…

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen:

Comments

comments

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

Geef een reactie