Cloud Valley was een progressieve bluegrass band uit Charlottesville, Virginia en bestond uit Bill Evans (banjo); Missy Raines (bas), Charlie Rancke (gitaar), en Steve Smith (mandoline). De band was een relatief kort leven beschoren. Hun eerste album ‘A Bluegrass Ensemble’ verscheen in 1983 en in 1985 verscheen ‘Live In Europe’ op het Strictly Country label. Echter… Hun laatste optreden was ook in 1985, in Winfield, Kansas.

Los van het feit dat ik vond dat deze band fantastische muziek maakte, geeft de bovenstaande alinea ook gelijk een probleem weer. Volgens mij was het zo dat tegen de tijd dat ‘Live in Europe’ op het SCR-label verscheen, de band al opgehouden was te bestaan. Commercieel gezien was daardoor het SCR-album iets moeilijker tot een succes te maken. Ik herinner me wel dat ik deze avond wel naar heerlijke muziek heb zitten luisteren, ondanks het feit dat ik geen van de mensen op het podium ooit weer heb gezien…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.