Walter en Kyle Bailes waren samen met Ernest Ferguson al eerder in Nederland geweest. Ik was toen diep onder de indruk geraakt van hun aanwezigheid op het podium. Op de een of andere manier kon je niet om Walter Bailes z’n manier van presenteren heen. Eigenlijk waren Kyle Bailes en Ernest Ferguson alleen maar mee om Water Bailes te ondersteunen. The Bailes Brothers waren ook niet zo maar een bandje, aan het einde van de jaren 1940 van de vorige eeuw hebben ze zelfs een rol gespeeld om de carrière van Hank Williams te starten… Walter Bailes’ song ‘Dust on the bible’ is een klassieker. Toen ik dus in de gaten kreeg dat het trio samen met A.G. & Kate in Arkel op zouden komen treden had ik ook niet zo veel aansporing nodig om naar Arkel (in Zuid-Holland) af te reizen. Waarschijnlijk heb ik toen een paar dagen bij A.G. & Kate in Rijen gelogeerd.

Meer over Walter Bailes...
Walter Bailes: Songwriter, Musician. A member of the famous country music group The Bailes Brothers, he was a writer of religious and secular songs and wrote most of his group’s music. His best known works included ‘Dust on the Bible’, and ‘Give Mother My Crown’. The former was often sung by Kitty Wells, and the later popularized by Lester Flatt and Earl Scruggs. Walter and his brothers Homer, John, and Kyle seldom appeared together and usually paired off in various combinations. Walter and his brother John were stars of the Grand Ole Opry on Nashville’s WSM radio station during the middle 1940s. In 1946, he started working for KWKH radio station in Shreveport, Louisiana. During that period of his career he helped form the group Louisiana Hayride. He played a significant role in starting the career of the legendary Hank Williams, Sr. In 1947, he began serving as a minister within the evangelical churches and therefore was replaced by his brother Homer in the duo. He preached numerous revivals both in the United States and overseas in addition to attending to the needs of his congregations. Under the King label, Walter and his brother John again joined forces as a gospel duo in the year 1953. Walter later formed the White Dove label and recorded numerous solo albums. During the final phase of his career he continued to cut records and attend public appearances in various combinations with his brothers. His song ‘Dust on the Bible’ was included within the Smithsonian Institution’s Songwriters Museum.

Het was natuurlijk een gospelconcert daar in de kerk van Arkel. Daar lag ook de kracht van The Bailes Brothers. Een aantal van hun songs stonden toen al een tijdje op het repertoire van A.G. & Kate, en wij (als A.G. & Kate’s publiek) waren natuurlijk goed in staat om op deze namiddag veel van de songs van The Bailes Brothers mee te zingen, of ze nu gezongen werden door de artiesten zelf of door A.G. & Kate. Het was dan ook een prachtig concert!

Het is wonderlijk om naar dit soort oude foto’s te kijken. Af en toe zie ik mensen op foto’s voorbij komen die ik recentelijk ook zag. Dan realiseer ik me dat het oude foto’s betreft van een periode van 35 jaar geleden. Ik voel me oud als ik deze foto’s zie… Tegelijk ben ik blij dat ik deze dingen allemaal mee heb gemaakt. Prachtige herinneringen om op terug te kijken…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.