Country Festival, Dongen (mei ’84)

Programma: A.G. & Kate (NL); Alabama Country Boys (NL); The Bailes Brothers (USA); Eric Thompson & Susie Rothfield (USA); Jerrycan (NL); Kelvin Henderson (UK).

Toen ik één van mijn vorige posts aan het voorbereiden was, had ik al wel in de gaten dat The Bailes Brothers niet vanuit de Verenigde Staten over waren gekomen om in Arkel in de NH-kerk te komen spelen. Nee, de werkelijke reden was het festival dat A.G. & Kate organiseerden in Dongen (een dorp aangrenzend aan Gilze-Rijen. Rijen was/is de woonplaats van A.G. & Kate). Ze hadden goed over de organisatie van dit festival nagedacht. Dit in verband met ervaringen met wisselvallig weer. Het festival begon buiten in de stralende zon, maar op de foto’s is te zien dat het merendeel van het festival zich binnen af heeft gespeeld. Dat was datgene waar ze goed over nagedacht hadden. Ervaring had geleerd dat mensen weer naar huis gaan als ze buiten in de regen naar muziek moeten luisteren. Nu kon het hele gebeuren binnen vervolgd worden. Maar wat een karwei terwijl alle publiek al aanwezig is!

Het was een fantastisch programma, dat uitblonk door de breedte van aangeboden muziekstijlen: mooie bluegrass, prachtige oude country, en intense old-time… Alles zat in het programma. Nu, zo veel jaren later, kijk ik naar het programma en verwonder me over datgene wat ons toen werd aangeboden. Ik zou nu graag naar een dergelijk festival willen gaan en gaan zitten luisteren naar deze artiesten. Tegelijk weet ik dat dat niet mogelijk is, omdat een groot aantal van de artiesten uit de bovenstaande lijst niet meer onder ons zijn…

Ik was verwonderd over één van de eerste foto’s van deze reeks. Kees Jansen staat te luisteren naar de verhalen van Walter en Kyle Bailes, terwijl Ernest Ferguson zich terug getrokken heeft in mijn auto (m’n eerste auto), waarschijnlijk om een lijst van songs te bedenken voor het opstreden dat op het punt van beginnen staat. Hoe dan ook, het blijven fantastische herinneringen om over te mijmeren. We hebben vroeger mooie dingen meegemaakt!

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen:

Comments

comments

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

Geef een reactie