Kees Jansen heeft me tijdens onze fietsvakanties meer dan eens allerlei verhalen verteld over de periode dat hij chauffeur was voor artiesten als Wade & Julia en Leon Spain Mainer, The Bailes Brothers en Whitey & Hogan. Hij heeft dierbare herinneringen aan deze periode. Kees woont in Dongen; A.G. & Kate’s huis staat aan de Dongenseweg in Rijen (min of meer op loopafstand van elkaar). Kees kwam, zeker in de tachtiger jaren van de vorige eeuw, vaak bij A.G. & Kate over de vloer. A.G. & Kate hebben een grote rol gespeeld in het naar Nederland halen van de artiesten waar Kees mee heen en weer mocht rijden. Logisch dus dat hij gevraagd werd om als roadie te functioneren. Op een bepaalde manier ben ik vroeger weleens jaloers op deze taak geweest. Ik kreeg andere taken toegeschoven… Ik woonde in deze periode al in Hoogezand, mijn huis fungeerde af en toe als back-up voor rondreizende musici met Harpel als een van hun bestemmingen. Zo hebben Kees en ik en elk geval verschillende verhalen uit te wisselen…

Kees was met Walter Bailes, z’n jongere broer Kyle Bailes en Ernest Ferguson in de auto naar Harpel gereden. A.G. & Kate waren er met hun Landrover rustig achteraangekomen. The Bailes Brothers waren al eens eerder in Harpel geweest en hadden toen een inspirerend optreden gegeven (letterlijk en figuurlijk). Ook toen deden A.G. & Kate het voorprogramma. Met die ervaring in het achterhoofd verheugde ik me op een geweldige avond. We werden niet teleurgesteld! De presentatie van Walter Bailes was ‘spot on’, z’n grappen waren af en toe behoorlijk flauw, maar ondanks dat had Walter iedereen op het puntje van zijn/haar stoel. Wat hebben we wat afgelachen die avond…

Ze zongen deze avond onder andere ‘Oh, so many years’ dat in 1949 geschreven werd door Frankie Bailes (de vrouw van Walter Bailes). De song werd behalve door The Bailes Brothers onder andere ook opgenomen door Kitty Wells en Webb Pierce, door George Hamilton IV, en door The Everly Brothers. Walter Bailes schreef in 1945 samen met zijn broer Johnny de song ‘Dust on the Bible’. Deze songs werd behalve door The Bailes Brothers ook opgenomen door The Blue Sky Boys, door Wade Mainer’s Mountaineers, door Kitty Wells, door Vernon Oxford, en door Wanda Jackson. Het waren drie wat oudere mannen die daar in Harpel op stonden te treden die avond, maar ze hadden hun sporen ruimschoots verdiend…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.