A.G. & Kate in de katholieke kerk in Zevenbergsche Hoek (januari ’84)

Min of meer in de buurt van Gilze-Rijen ligt Zevenbergsche Hoek. Pastor Gerold werkte vanuit de katholieke kerk in Zevenbergsche Hoek en was al jaren goed bevriend met A.G. & Kate. Dat betekende dat A.G. & Kate één of twee keer per jaar optraden in de kerk, gebruikelijk in een dienst waarin Pastor Gerold de dienst leidde. Ik was nog nooit eerder in een katholieke kerk geweest en greep de kans dan ook aan om met A.G. & Kate mee te gaan. Kees Jansen ging ook mee, om mee te helpen met het opbouwen van de geluidsinstallatie van A.G. & Kate. Over de loop der jaren hadden Kees en ik vaker meegeholpen met het in- en uitpakken van de verschillende onderdelen van de geluidsinstallatie. Vooral het sjouwen met allerlei kisten, tassen en koffers met zware onderdelen was onze ‘tak van sport’. In dit geval kwam het goed van pas. De kerk was kolossaal van afmetingen, wat betekende dat we erg veel en ver moesten sjouwen. Bovendien was het er erg koud. Ik was behoorlijk onder de indruk van een en ander. Ik was vanuit mijn jeugd de traditionele kerken in Noord-Groningen gewend, met een mooi middeleeuws orgel er in – en dit was héél anders. Niettemin hebben we meegeholpen met het opbouwen en vervolgens – voorafgaand aan het optreden – een koffie gedronken met Pastor Gerold. Dat laatste herinner ik me nog goed. Het optreden is wat vervaagd in mijn herinnering, maar dat ik ook logisch natuurlijk. Het is inmiddels al ruim 35 jaar geleden dat het 1984 was…

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen:

Comments

comments

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

Geef een reactie